În construcție...
Informațiile de aici sunt cele cunoscute în acest moment și supuse schimbării.
Acest articol acoperă cererile de actualizare trimise de utilizatorii aplicației și apar în Waze Map Editor ca un balon colorat cu o pictogramă Waze albă. Baloanele fără pictograma albă Waze sunt automatizate Rapoarte de problemă cu probleme ale sistemului Waze și sunt acoperite de problemele Map.
Prezentare generală
O cerere de actualizare (UR - Update Request) este ceea ce aplicația client Waze numește „problemă de hartă”. Când un utilizator trimite o problemă de hartă pentru instrucțiuni de conducere greșite, sau o întoarcere neautorizată etc., pictograma mică cu Waze este adăugată pe harta de editare în stratul ”Cereri de actualizare”. Datorită termenilor și condițiilor și a politicii de confidențialitate Waze, numele de utilizator nu este afișat. Noul sistem de comunicare adăugat în editorul de hărți permite o conversație în două sensuri între utilizatorul care raportează eroarea și editorul care dorește să rezolve problema raportată de acesta.
Când o solicitare de actualizare este marcată „Rezolvată” sau „Nu este identificată”, este trimis un e-mail către adresa de e-mail înregistrată a utilizatorului, care prezintă numele de utilizator (nu e-mail) al editorului care a închis problema. Această metodă de comunicare secundară permite ca utilizatorul să vadă numele de utilizator al editorului care a închis raportul și să ia contact cu acesta pe forum sau prin mesaj privat dacă acesta dorește să dea informații suplimetare privind problema sau este nemulțumit de soluția propusă de editor.
În editorul de hartă Waze, Cererile de actualizare conțin informații despre ruta pe care a condus utilizatorul, precum și despre ruta pe care Waze a oferit-o acestuia. Acest lucru face diagnosticul raportului mult mai ușor în multe cazuri, în special pentru rapoartele de joncțiune incorectă și indicații greșite de conducere.
Pentru gestionarea Cererilor de actualizare (UR) vă recomndăm să folosiți următoarele extensii pentru a avea o comunicare facilă cu raportorii acestora:
WME URComments (Stable) - extensie pentru gestionarea mai ușoară a comentariilor de la rapoartele utilizatorilor (URs).
WME URComments Romanian List - traducerea pentru scriptul anterior + listă de întrebări și răspunsuri standard.
Când faceți clic pentru prima dată pe un pin de solicitare actualizare (UR), harta va afișa o fereastră cu informații în partea de sus a ecranului, care se suprapune o parte a hărții. Dacă apăsați butonul de afișare, ecranul se va actualiza și va face zoom în solicitarea de actualizare (UR):
Această vizualizare inițială te ducă înj locul în care a fost raportată problema pentru a vedea mai multe informații. Cu toate acestea, poate fi necesar să faceți zoom, apropiat sau micșorat, pentru a vedea toate rutele și informațiile despre problena raportată. În câteva cazuri, editorul poate face zoom într-un loc oarecum îndepărtat de informațiile reale ale solicitării de actualizare, caz în care este posibil să fie nevoie să micșorați suficient de mult zoom-ul, astfel încât să puteți actualiza harta manual spre locul respectiv.
Rețineți că, în timp ce această fereastră de solicitare a actualizării este vizibilă, alte pictograme de solicitare de actualizare și problemă de hartă vor apărea ca imagini slabe până la apăsarea butonului Închidere.
Reguli de operare a Cererilor de actualizare (R) pentru editorii hărții din România
Solicitarea de informații inițială
Pentru orice problemă pe hartă (cerere actualizare) din partea utilizatorilor trebuie să comunicăm cu ei și să solicităm informații de la ei despre problema sesizată. De bază trebuie să fie solicitarea de informații, cu excepția cazurilor în care suntem 100% siguri de problema raportată. Nu trebuie să ne bazăm pe ce credem sau ce bănuim că este. E posibil ca noi să vedem o problemă și defapt utilizatorul să raporteze altceva.
Comunicarea rezolvării
Chiar dacă ne dăm seama exact de problema sesizată, tot trebuie să comunicăm raportorului faptul că am rezolvat problema și eventual ce anume am schimbat.
A doua solicitare de informații
După solicitarea inițială așteptăm cel puțin 24 de ore răspunsul... dacă utilizatorul nu a răspuns, mai solicităm încă o dată informații suplimentare și mai așteptăm încă 24 de ore.
Fără răspuns
Dacă după a doua solicitare de informații tot nu am primit răspuns, închidem problema ca fiind NE-IDENTIFICATĂ și îi comunicăm raportorului că nu am primit răspuns și că nu am identificat problema, iar dacă totuși vrea să comunice cu noi îi invităm pe Facebook sau pe Forum pentru a putea comunica cu noi.
Orice alt editor poate interveni în discuția pentru rezolvarea problemei
Cu câteva excepții prevăzute mai jos.
Se interzice închiderea rapoartelor fără a rezolva problema cu marcarea ca fiind rezolvată problema
închiderea rapoartelor ca neidentificate fără a comunica acest lucru.
Alți editori pot interveni pe problema respectivă cu condiția respectării punctelor de mai sus.
Excepții și recomandări
- Nu intrați pe un UR deschis de un editor decât dacă au trecut 7 zile de la ultima comunicare. Recomand totuși ca să închideți direct Cererea de actualizare (UR) cu mesaj de comunicare aferent (fără răspuns) - dacă acel UR nu se află în zona pe care o frecventați zilnic. Pe de o parte evităm bombardarea editorilor cu multe mesaje (notificări + emailuri) și dăm mesaje inutile utilizatorilor. Oricum, ei, utilizatorii, pot redeschide oricând o solicitare nouă, și în același timp vrem să evităm să avem multe rapoarte deschise uitate prin țară.
- Fiecare oraș are câte un area manager (AM) care ar trebui să își facă treaba corespunzător, adică să intre zilnic (aproape) pe hartă. Așadar, încercați să lăsați UR-rile din orașe Area Managerilor din acel oraș. Nu vă băgați voi peste tot, dacă nu sunteți AM al acelui oraș, chiar dacă aveți drept de editare în toată țara.
- Întotdeauna fiți RESPECTUOȘI, tratați orice raportor ca pe un CLIENT. Puteți să folosiți forma de Salut, Salutare, Bună, nu trebuie să fim foarte formali, dar nici pe principiul „zi-mi și mie care e problema...”...
- Facebook este mult mai la îndemână decât forumul, mai ales că vorbim de utilizatori mai puțin tehnici. Pe grupul de Facebook avem aproape 20.000 membri, mulți au aflat de noi tocmai de pe urma comunicării cu ei și că le-am spus că suntem o comunitate cu care ei pot comunica. Sunt canale de comunicare foarte importante și care ne ajută să comunicăm mai ușor cu ei și ca informația să se propage mai ușor. Astfel vor ști și ei că există o comunitate mare și puternică. În definitiv noi suntem PR-ul Waze.
Elemente de interfață
Culoarea pinului Cerere de actualizare, la fel ca și problemele de pe hartă (MP), indică ceva. În cazul Cererilor de actualizare (UR), este vârsta cererii de actualizare. Vezi mai jos detalii despre variantele de culoare ale pinului Cerere de actualizare (UR):
O cerere de actualizare galbenă - deschisă de 0-5 zile.
O cerere de actualizare portocalie - deschisă de 6-14 zile.
O cerere de actualizare roșie - deschisă de 15 zile sau mai mult.
O solicitare de actualizare galbenă este deschisă de 0-5 zile și are o conversație în curs.
O solicitare de actualizare portocalie este deschisă de 6-14 zile și are o conversație în desfășurare.
O cerere de actualizare roșie a fost deschisă de 15 zile sau mai mult și are o conversație în curs.
(de introdus imaginea) Cererea de actualizare se modifică și afișează această pictogramă atunci când marcați o solicitare de actualizare drept Neidentificată („Not Identified”), deoarece nu puteți localiza un motiv pentru cerere sau solicitarea este neclară. Cererile de actualizare (UR) neidentificate sunt vizibile pe hartă până la șapte (7) zile de la închidere.
(de introdus imaginea) Aceasta este o solicitare de actualizare rezolvată care are o conversație. Cererile de actualizare (UR) rezolvate sunt vizibile pe hartă până la șapte (7) zile de la închidere.
Când faceți clic pe un pin de solicitare actualizare, în porțiunea de sus a zonei de afișare a hărții sunt preluate de informațiile pentru solicitarea de actualizare.
În bara de sus a Cererii de actualizare (UR) se precizează că aceasta este o problemă raportată de utilizator.
Meta Info
În partea stângă sus a ecranului veți vedea descrierea problemei de la utilizator (dacă a fost introdusă) și când utilizatorul a raportat-o.
Afișare aferentă (arată)
În partea dreaptă sus a afișajului va fi inclus acest hyperlink care va recentra și va mări afișajul în zona care se află Cererea de actualizare (UR). Ecranul poate fi, de asemenea, zoomat manual și afișat în zonă.
Conducerea și traseul
Wme actualizare cerere ruta și trace.png
În partea dreaptă vor fi zero, una sau două casete de selectare, în funcție de datele pe care Waze a fost capabil să le capteze din aplicație. Fiecare vă permite să afișați ruta pe care Waze a dat-o utilizatorului, ruta efectivă a utilizatorului sau ambele. Rețineți că, din cauza problemelor de confidențialitate, traseul parcurs va avea doar aproximativ 0,1 mile (probabil mai lung) și nu va include chiar începutul sau sfârșitul călătoriei utilizatorului. Acest lucru poate face dificilă înțelegerea cu adevărat a problemei în cazul în care utilizatorul a terminat de fapt să conducă dacă există o serie de intersecții trecute de către acesta spre sfârșitul rutei.
Raportează Ca
În partea de jos a zonei de solicitare a actualizării este locul unde puteți lua măsuri cu privire la solicitarea de actualizare. Puteți să-l lăsați deschis sau să îl marcați ca rezolvat sau neidentificat. Această acțiune, odată ce o salvați, marchează Cererea de actualizare ca fiind închisă în sistem.
Cererile de actualizare închise sunt vizibile pe hartă până la șapte (7) zile după data închisă și vor apărea pe hartă cu pictograma verde. Comentariile adăugate după data închisă vor reseta data închisă și vor extinde vizibilitatea UR.
Rezolvat
Dacă sunteți în măsură să identificați o rezolvare pentru problema raportată și dacă puteți remedia problema în editor urmați următorii pași:
- remediați problema
- salvați-vă modificările
- marcați solicitarea de actualizare ca soluționată.
Neidentificat
Din diverse motive, cum ar fi lipsa de detalii furnizate de utilizator sau ruta conflictuală și informațiile despre urmărirea rutei, este posibil să nu puteți identifica sursa problemei raportate. În aceste cazuri, ar trebui să încercați să inițiați o conversație cu raportorul.
Dacă o conversație a fost deja inițiată de un alt editor și a trecut un timp rezonabil de la ultimul mesaj (7 zile cel puțin) din partea reporterului, sugerați ca Cererea de actualizare (UR) să fie închisă.
Dacă nu primiți un răspuns într-o perioadă rezonabilă de timp (minimum o săptămână) după ce ați pus întrebarea, puteți considera marcarea solicitării de actualizare ca neidentificată.
De asemenea, utilizatorii pot raporta uneori probleme care sunt probleme valide, dar nu și probleme care pot fi rezolvate în editor - de exemplu, probleme cu aplicația care nu încarcă harta în mod corespunzător. Acestea ar trebui marcate și ca neidentificate, cu o explicație pentru reporter că problema raportată nu poate fi rezolvată în editor.
Salvare
Înainte de salvare, introduceți un comentariu despre motivul pentru care solicitarea raportată este închisă.
După ce alegeți una dintre aceste selecții, trebuie să faceți clic pe butonul Salvare pentru a salva modificările. De îndată ce faceți clic pe Salvați, toate modifică vor fi salvate și un email este trimis către Wazer care a trimis cererea de actualizare.
Închide
În partea dreaptă a zonei de informații a Cererii de actualizare (UR) se află un buton Închidere. Acest buton nu marchează de fapt închiderea Cererii de actualizare (UR), ci pur și simplu închide interfața pentru revizuirea cererii de actualizare. De asemenea, ascunde informațiile despre rută afișate pe hartă. Acest buton este util pentru închiderea interfaței pentru revizuirea Cererii de actualizare (UR) hărții în timp ce lucrați la rezolvarea Cererii de actualizare (UR). Faceți clic din nou pe Cererea de actualizare (UR) pentru a afișa detaliile, astfel încât să puteți marca solicitarea de actualizare ca soluționată sau neidentificată.
Trasee conduse și solicitate
Ruta pe care utilizatorul a primit-o de la Waze va fi afișată în violet, la fel ca în aplicație. Traseul pe care utilizatorul l-a condus efectiv este de un verde luminos.
Dacă nu puteți vedea săgețile de direcție sau direcția rutei, poate fi necesar să faceți zoom. După ce ați marit, liniile vor indica direcția de deplasare. În plus, la fiecare intersecție de pe ruta solicitată (violet), se va afișa un marcaj de viraj.
Una dintre următoarele instrucțiuni de virare este plasată la fiecare intersecție pe linia de rute cerere violet:
Continuați direct / înainte (clientul nu oferă această instrucțiune prin proiectare)
Direcții mari roundabout.png - sens giratoriu rând de ieșire
Sensuri mari sens giratoriu l.png - sens giratoriu la stânga
Big directions roundabout r.png - sens giratoriu la dreapta
Big directions roundabout s.png - sens giratoriu direct prin
sens giratoriu "u-turn" (ieșiți din modul în care ați intrat)
Săgeată Blank - eroare de joncțiune (vezi mai jos)
Rețineți că aceste instrucțiuni de virare sunt relative la direcția de deplasare (săgețile din interiorul liniei violet). De exemplu, în colțul din stânga sus al capturii de ecran de mai sus, traseul se îndrepta spre vest și apoi se întoarce spre sud, astfel încât este afișată pictograma pentru un viraj stânga, cu alte cuvinte, pictograma indică un viraj spre stânga în raport cu direcția anterioară de deplasare, nu o întoarcere spre vest.