Crearea și editarea segmentelor rutiere: Diferență între versiuni Istoric

Linia 45: Linia 45:
Segmentul de drum nou creat prin funcția „Creare drum nou” a aplicației nu este afișat imediat în aplicația Waze. În primul rând, trebuie să fie confirmate numele orașelor și ale străzilor, ceea ce înseamnă că un editor adaugă aceste informații. Editorul va trebui, de asemenea, să le conecteze la rețeaua rutieră pentru a le folosi.
Segmentul de drum nou creat prin funcția „Creare drum nou” a aplicației nu este afișat imediat în aplicația Waze. În primul rând, trebuie să fie confirmate numele orașelor și ale străzilor, ceea ce înseamnă că un editor adaugă aceste informații. Editorul va trebui, de asemenea, să le conecteze la rețeaua rutieră pentru a le folosi.


 Drumuri roșii În editorul de hărți, drumurile sunt conturate în roșu atunci când proprietățile pentru numele orașului și ale străzii nu au fost setate (cunoscute sub numele de drumuri roșii sau drumuri neconfirmate). Un editor ar trebui să stabilească țara; de stat (numai în SUA); oraș; numele strazii; tip de drum; și direcție.
În editorul de hărți, drumurile sunt conturate în roșu (cunoscute sub numele de drumuri roșii sau drumuri neconfirmate) [[Fișier:Drum nou neterminat.png|209x209px]] atunci când proprietățile pentru numele orașului și ale străzii nu au fost setate. Un editor ar trebui să stabilească țara; oraș; numele străzii; tip de drum; și direcție.


Drumurile asfaltate nu apar până când nu sunt „atinse” în editor. Acest lucru nu se aplică drumurilor create în editor; atunci când sunt create în WME, drumurile pot apărea în aplicația Waze, chiar dacă lipsesc proprietățile cheie.
'''''Drumurile pavate din aplicație nu apar pe hartă până când nu sunt „confirmate” în editor. Acest lucru nu se aplică drumurilor create în editor. Atunci când sunt create în WME (Waze Map Editor), drumurile pot apărea în aplicația Waze, chiar dacă le lipsesc proprietățile cheie.'''''


Pentru a confirma un drum, selectați unul sau mai multe segmente cu mouse-ul. Puteți adăuga un singur nume simultan, dar îl puteți adăuga în mai multe segmente în același timp. Din această cauză, este eficient să selectați mai întâi mai multe segmente care vor partaja același nume și apoi să le aplicați împreună. Observați mai jos că pentru primul drum există acum două segmente unidirecționale. Acest lucru se datorează faptului că al doilea drum pe care l-am adăugat a tăiat drumul inițial în două segmente.
Pentru a confirma un drum, selectați unul sau mai multe segmente cu mouse-ul. Puteți adăuga un singur nume simultan, dar îl puteți adăuga în mai multe segmente în același timp. Din această cauză, este eficient să selectați mai întâi mai multe segmente care vor partaja același nume și apoi să le aplicați împreună. Observați mai jos că pentru primul drum există acum două segmente unidirecționale. Acest lucru se datorează faptului că al doilea drum pe care l-am adăugat a tăiat drumul inițial în două segmente.
[[Fișier:Confirmare drum 2.png|centru]]
[[Fișier:Meniu drum nou 1.png|dreapta|301x301px]]
Pentru a edita detaliile adresei segmentului (segmentelor) selectate, găsiți în colțul din stânga sus al editorului meniul de unde se pot edita acestea. Faceți clic pe câmpul ”Fără adresă” și se va deschide meniul din imaginea alăturată. Asigurați-vă că valorile țării și ale județului sunt corecte. Apoi, introduceți informațiile despre oraș și nume de stradă. Întotdeauna când un segment se află în afara unei localități se bifează caseta ”fără” de lângă Oraș. În mod similar, este posibil ca unele străzi să nu aibă nevoie de un nume, cum ar fi rampe, drumuri private și drumuri de parcare. Pentru acele segmente, utilizați caseta de selectare ”Fără” de lângă Stradă.
De asemenea, majoritatea [[Crearea și editarea unui sens giratoriu|sensurilor giratorii]] nu trebuie să aibă un nume de stradă. Folosiți caseta ”Fără” pentru ele. Aceasta permite instrucțiuni de navigare adecvate pentru sensul giratoriu.
Pentru segmentele care există doar pentru a conecta două drumuri unice, nu denumiți segmentul. Numele orașului este în regulă dacă segmentul este clar în limitele orașului.
[[Fișier:Denumire segment conexiune.png|centru|596x596px]]
'''Important''': când finalizați, faceți clic pe butonul Aplică. Dacă nu faceți clic pe butonul Aplică, modificările dvs. vor fi eliminate de WME fără avertisment atunci când salvați sau faceți clic pe un alt obiect din editor. Vă rugăm să faceți clic pe butonul Aplică imediat ce terminați să introduceți informații, astfel încât să nu pierdeți datele.
=== Setați tipul de drum, direcția și altitudinea ===
Setați fiecare dintre câmpurile [[Tipuri de drumuri în România|Tip de drum]], direcție și elevație. Pentru străzile de cartier din aceste exemple, Strada este potrivită, sunt străzi cu două sensuri și nu au drumuri deasupra sau sub ele, astfel încât terenul de ridicare este corect.
Examinați articolul [[Determinarea străzilor unice|editarea străzilor cu sens unic]] pentru mai multe informații despre direcționalitate.
Puteți alege să salvați acum, dar mai este încă un pas înainte să putem numi acest proces complet: setarea rândurilor permise.
=== Setați viraje permise (conexiuni) ===
Nu sunt permise virajele de drum noi.png Am adăugat drumurile noastre și le-am confirmat, dar nu am stabilit indicațiile legale către și dinspre acest segment. În lumea reală, există bariere și semne care împiedică deplasarea într-o anumită direcție, chiar dacă drumurile se conectează între ele. În exemplul nostru de cartier suburban, nu există niciunul dintre aceste blocaje, dar ecranul nostru prezintă săgeți roșii, ceea ce înseamnă că, în general, Waze nu va naviga în direcția respectivă din segmentul selectat. Faceți clic pe săgețile roșii pentru a le face verzi și a permite navigarea în această direcție. Acest lucru trebuie făcut pentru fiecare segment care este adăugat la hartă, întrucât setarea implicită după conectarea unui nou segment este de a interzice toate rândurile la noul segment.
În situațiile în care nu sunt permise toate virajele, faceți clic pe săgeată pentru a deveni roșie pentru direcția neautorizată din acel segment.
Selectați junction.pngDacă toate virajele sunt permise la o intersecție, cea mai rapidă modalitate de a activa toate virajele este selectând joncțiunea și nu segmentele individuale. Selectați joncțiunea și se schimbă de la un cerc negru mic la un cerc albastru cu margine albă. Rețineți că, dacă ați selectat deja un segment conectat la acea intersecție, faceți clic pe altă parte pe hartă sau apăsați tasta ESC pentru a deselecta acel segment înainte de a putea selecta joncțiunea.
Exemplare de joncțiune example.png Sertarul Proprietăți arată legături de acțiune pentru joncțiunea selectată. În funcție de starea actuală a joncțiunii, apar una sau ambele linkuri Permite toate virajele sau Renunță la toate rotațiile. De exemplu, în cazul în care toate turații sunt permise în prezent, atunci apare doar link-ul Dezactivați toate rotațiile.
Pentru a activa toate virajele la o intersecție, faceți clic pe linkul Permite toate rotațiile pentru joncțiune. În mod alternativ, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură w pentru a permite toate virajele și comanda rapidă q pentru a nu permite toate conexiunile. O cea mai bună practică atunci când se permit toate rotirile pe o intersecție este să nu se mai permită toate rotațiile, deoarece curăță unele probleme de moștenire cu harta.
Alte comenzi utile pentru tastatura săgeată la rândul lor sunt:
Shift + Z - Comută între: 1) afișând săgețile de rotație activate și restricționate pentru segmentul selectat și 2) care arată toate virajele restricționate (numai săgeți roșii) pentru fiecare joncțiune de pe harta vizibilă (până la nivelul de zoom 4 sau 500 ft în legenda hărții din stânga jos). ArrowShowAll1.png ArrowShowAll2.png
a - Comută între crearea săgeților de restricție de virare selectabile direct (opace) sau transparente. Transparența permite selectarea obiectelor sub săgeata de pe hartă. ArrowTrans1.png ArrowTrans2.png
s - Comută între săgețile rotative de separare, astfel încât să nu se suprapună sau să le lase să se suprapună. Aceasta poate fi, de asemenea, utilizată pentru a reîmprospăta ecranul atunci când aveți modificat vizibilitatea pentru toate virajele restricționate și modificați restricțiile de întoarcere. ArrowSpread1.png ArrowSpread2.png
Pentru a vedea toate comenzile rapide de la tastatură, apăsați? pe tastatură.
Atunci când virajele sau părți ale unui drum sunt restricționate anumite ore ale zilei sau zile ale săptămânii, puteți utiliza funcția de restricții programate.
Întrucât drumurile care se conectează între ele permit de obicei toate conexiunile / direcțiile de virare, este posibil să economisești mult timp pentru ca editorul să permită „desenarea drumurilor noi cu toate virajele permise” sub fila „Setări” din panoul din stânga în timpul procesului de editare.
Consultați secțiunea Restricții de virare pentru mai multe informații despre toate săgețile rotative.


Sursa: [[legacy:Creating_and_editing_road_segments#Road_elevation|https://wiki.waze.com/wiki/Creating_and_editing_road_segments#Road_elevation]]
Sursa: [[legacy:Creating_and_editing_road_segments#Road_elevation|https://wiki.waze.com/wiki/Creating_and_editing_road_segments#Road_elevation]]

Versiunea de la data 17 august 2019 11:30

În construcție...

Acest articol acoperă crearea și editarea segmentelor rutiere. Asigurați-vă că citiți întregul articol pentru a vă asigura că înțelegeți pe deplin toate aspectele legate de funcționarea segmentelor în Waze înainte de a începe să creați și să modificați drumurile pe hartă.

Crearea unui drum nou

Dacă găsiți un drum care lipsește de pe harta Waze, cum ar fi o dezvoltare suburbană recentă, urmați capturile de ecran și instrucțiunile pentru a adăuga un nou drum pe harta Waze.

Vom exemplifica mai jos pașii pentru crearea unui nou drum unde vom adăuga drumurile lipsă din zona evidențiată:

Măriți harta (zoom), astfel încât să puteți vedea întreaga zonă unde trebuie să adăugați drumul, dacă este posibil. Setarea nivelului de zoom vă permite să urmați curbele drumului în timp ce îl desenați.

Există cinci pași esențiali pentru a adăuga drumuri pe harta Waze:

  1. Desenați drumul.
  2. Setați sau confirmați proprietățile drumului.
  3. Conectați drumul cu joncțiunile, cu segmentele existente sau cu alte segmente nou create.
  4. Setați virajele permise la joncțiuni.
  5. Salvați modificările.
  6. Vizualizați un videoclip pas cu pas despre cum puteți adăuga un drum dintr-o intersecție existentă

Vizualizați un videoclip pas cu pas despre cum puteți adăuga un drum într-o intersecție deja existentă.

Pentru mai multe detalii despre crearea segmentelor de drum, consultați Crearea unui drum.

Desenarea drumului

Deschideți meniul Drum din partea dreaptă sus a editorului din bara de instrumente și faceți clic pe pictograma Drum. Puteți utiliza, de asemenea, comanda rapidă de la tastatură, care este litera i, pentru Insert. Mutați cursorul în locația în care doriți să începeți să desenați drumul. Aceasta poate fi o locație goală sau poate fi pe un segment existent unde doriți intersecția cu acest drum nou. Cursorul are un cerc albastru mic pentru a indica faptul că este în modul desen.

Când treceți peste un segment existent, evidențiază că, dacă faceți clic acolo, se adaugă automat o joncțiune.

Mutați mouse-ul pe calea drumului, urmând vederea aeriană sau punctele GPS pentru noul drum. De fiecare dată când faceți clic, este adăugat un nod de geometrie, aliniind noul drum cu mișcarea cursorului. Când ajungeți la locația finală pentru noul drum, faceți dublu clic pe mouse. Ieșiți din modul de desenare și noul drum se afișează în portocaliu pentru a semnifica că nu este salvat. Nu vă faceți griji dacă ați greșit în desenarea formei drumului. Doar faceți clic pe segment din nou și puteți adăuga, elimina sau repoziționa nodurile de geometrie. Dacă doriți să eliminați drumul tocmai desenat, puteți apăsa tasta ESC de pe tastatură înainte de a ieși din modul de desenare.

În exemplul nostru, mai există un drum care lipsește. Putem adăuga un alt drum pe hartă fără a-l salva pe primul. Următoarea imagine arată al doilea drum deja adăugat și auto-îmbinat la primul segment pe care tocmai l-am creat.

În acest moment, puteți salva drumurile nou adăugate, dacă doriți. Cu toate acestea, procesul de adăugare a drumurilor nu este complet. Toate drumurile noi sunt stabilite ca o singură direcție, fără oraș asociat și fără nume de stradă. Adăugarea acestor detalii la drum este necesară înainte ca acestea să apară în aplicația client Waze.

Notă: Când creați drumuri speciale, precum sensurile giratorii și buclele, asigurați-vă că respectați considerațiile speciale pentru drumurile respective în secțiunile legate.

Confirmați drumul prin actualizarea detaliilor

Această revizuire a unei secțiuni suferă în prezent modificări. În prezent, informațiile și îndrumările sunt considerate suficient de precise pentru a fi urmate acum. Conținutul este pregătit de unul sau mai mulți utilizatori. Nu faceți nicio modificare înainte de a posta un mesaj pe acest forum.

Segmentul de drum nou creat prin funcția „Creare drum nou” a aplicației nu este afișat imediat în aplicația Waze. În primul rând, trebuie să fie confirmate numele orașelor și ale străzilor, ceea ce înseamnă că un editor adaugă aceste informații. Editorul va trebui, de asemenea, să le conecteze la rețeaua rutieră pentru a le folosi.

În editorul de hărți, drumurile sunt conturate în roșu (cunoscute sub numele de drumuri roșii sau drumuri neconfirmate) atunci când proprietățile pentru numele orașului și ale străzii nu au fost setate. Un editor ar trebui să stabilească țara; oraș; numele străzii; tip de drum; și direcție.

Drumurile pavate din aplicație nu apar pe hartă până când nu sunt „confirmate” în editor. Acest lucru nu se aplică drumurilor create în editor. Atunci când sunt create în WME (Waze Map Editor), drumurile pot apărea în aplicația Waze, chiar dacă le lipsesc proprietățile cheie.

Pentru a confirma un drum, selectați unul sau mai multe segmente cu mouse-ul. Puteți adăuga un singur nume simultan, dar îl puteți adăuga în mai multe segmente în același timp. Din această cauză, este eficient să selectați mai întâi mai multe segmente care vor partaja același nume și apoi să le aplicați împreună. Observați mai jos că pentru primul drum există acum două segmente unidirecționale. Acest lucru se datorează faptului că al doilea drum pe care l-am adăugat a tăiat drumul inițial în două segmente.

Pentru a edita detaliile adresei segmentului (segmentelor) selectate, găsiți în colțul din stânga sus al editorului meniul de unde se pot edita acestea. Faceți clic pe câmpul ”Fără adresă” și se va deschide meniul din imaginea alăturată. Asigurați-vă că valorile țării și ale județului sunt corecte. Apoi, introduceți informațiile despre oraș și nume de stradă. Întotdeauna când un segment se află în afara unei localități se bifează caseta ”fără” de lângă Oraș. În mod similar, este posibil ca unele străzi să nu aibă nevoie de un nume, cum ar fi rampe, drumuri private și drumuri de parcare. Pentru acele segmente, utilizați caseta de selectare ”Fără” de lângă Stradă.

De asemenea, majoritatea sensurilor giratorii nu trebuie să aibă un nume de stradă. Folosiți caseta ”Fără” pentru ele. Aceasta permite instrucțiuni de navigare adecvate pentru sensul giratoriu.

Pentru segmentele care există doar pentru a conecta două drumuri unice, nu denumiți segmentul. Numele orașului este în regulă dacă segmentul este clar în limitele orașului.

Important: când finalizați, faceți clic pe butonul Aplică. Dacă nu faceți clic pe butonul Aplică, modificările dvs. vor fi eliminate de WME fără avertisment atunci când salvați sau faceți clic pe un alt obiect din editor. Vă rugăm să faceți clic pe butonul Aplică imediat ce terminați să introduceți informații, astfel încât să nu pierdeți datele.

Setați tipul de drum, direcția și altitudinea

Setați fiecare dintre câmpurile Tip de drum, direcție și elevație. Pentru străzile de cartier din aceste exemple, Strada este potrivită, sunt străzi cu două sensuri și nu au drumuri deasupra sau sub ele, astfel încât terenul de ridicare este corect.

Examinați articolul editarea străzilor cu sens unic pentru mai multe informații despre direcționalitate.

Puteți alege să salvați acum, dar mai este încă un pas înainte să putem numi acest proces complet: setarea rândurilor permise.

Setați viraje permise (conexiuni)

Nu sunt permise virajele de drum noi.png Am adăugat drumurile noastre și le-am confirmat, dar nu am stabilit indicațiile legale către și dinspre acest segment. În lumea reală, există bariere și semne care împiedică deplasarea într-o anumită direcție, chiar dacă drumurile se conectează între ele. În exemplul nostru de cartier suburban, nu există niciunul dintre aceste blocaje, dar ecranul nostru prezintă săgeți roșii, ceea ce înseamnă că, în general, Waze nu va naviga în direcția respectivă din segmentul selectat. Faceți clic pe săgețile roșii pentru a le face verzi și a permite navigarea în această direcție. Acest lucru trebuie făcut pentru fiecare segment care este adăugat la hartă, întrucât setarea implicită după conectarea unui nou segment este de a interzice toate rândurile la noul segment.

În situațiile în care nu sunt permise toate virajele, faceți clic pe săgeată pentru a deveni roșie pentru direcția neautorizată din acel segment.

Selectați junction.pngDacă toate virajele sunt permise la o intersecție, cea mai rapidă modalitate de a activa toate virajele este selectând joncțiunea și nu segmentele individuale. Selectați joncțiunea și se schimbă de la un cerc negru mic la un cerc albastru cu margine albă. Rețineți că, dacă ați selectat deja un segment conectat la acea intersecție, faceți clic pe altă parte pe hartă sau apăsați tasta ESC pentru a deselecta acel segment înainte de a putea selecta joncțiunea.

Exemplare de joncțiune example.png Sertarul Proprietăți arată legături de acțiune pentru joncțiunea selectată. În funcție de starea actuală a joncțiunii, apar una sau ambele linkuri Permite toate virajele sau Renunță la toate rotațiile. De exemplu, în cazul în care toate turații sunt permise în prezent, atunci apare doar link-ul Dezactivați toate rotațiile.

Pentru a activa toate virajele la o intersecție, faceți clic pe linkul Permite toate rotațiile pentru joncțiune. În mod alternativ, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură w pentru a permite toate virajele și comanda rapidă q pentru a nu permite toate conexiunile. O cea mai bună practică atunci când se permit toate rotirile pe o intersecție este să nu se mai permită toate rotațiile, deoarece curăță unele probleme de moștenire cu harta.

Alte comenzi utile pentru tastatura săgeată la rândul lor sunt:

Shift + Z - Comută între: 1) afișând săgețile de rotație activate și restricționate pentru segmentul selectat și 2) care arată toate virajele restricționate (numai săgeți roșii) pentru fiecare joncțiune de pe harta vizibilă (până la nivelul de zoom 4 sau 500 ft în legenda hărții din stânga jos). ArrowShowAll1.png ArrowShowAll2.png

a - Comută între crearea săgeților de restricție de virare selectabile direct (opace) sau transparente. Transparența permite selectarea obiectelor sub săgeata de pe hartă. ArrowTrans1.png ArrowTrans2.png

s - Comută între săgețile rotative de separare, astfel încât să nu se suprapună sau să le lase să se suprapună. Aceasta poate fi, de asemenea, utilizată pentru a reîmprospăta ecranul atunci când aveți modificat vizibilitatea pentru toate virajele restricționate și modificați restricțiile de întoarcere. ArrowSpread1.png ArrowSpread2.png

Pentru a vedea toate comenzile rapide de la tastatură, apăsați? pe tastatură.

Atunci când virajele sau părți ale unui drum sunt restricționate anumite ore ale zilei sau zile ale săptămânii, puteți utiliza funcția de restricții programate.

Întrucât drumurile care se conectează între ele permit de obicei toate conexiunile / direcțiile de virare, este posibil să economisești mult timp pentru ca editorul să permită „desenarea drumurilor noi cu toate virajele permise” sub fila „Setări” din panoul din stânga în timpul procesului de editare.

Consultați secțiunea Restricții de virare pentru mai multe informații despre toate săgețile rotative.

Sursa: https://wiki.waze.com/wiki/Creating_and_editing_road_segments#Road_elevation