Lane Guidance Geschiedenis weergeven

Versie door Kamonu (overleg | bijdragen) op 5 jun 2020 om 10:57
Andere talen:

Lane Guidance

Algemeen

Lane Guidance (LG) werkt nu op kruisingen met een +, H, T en # structuur. Rotondes, meer complexe kruisingen en JB's worden nog niet (volledig) ondersteund.

De afstand tot de kruising waarop LG getoond wordt is afhankelijk van het wegtype:
- Highways: FW, Ramp, MH, mH: 1000 meter
- Streets: PS, ST etc: 500 meter
Maar er zal geen LG worden getoond wanneer het segment naar volgende bocht kleiner is dan 110 a 130 meter.

Het WME LaneTools Dev script maakt het instellen van de LG een stukje eenvoudiger, op de kaart is dan ook direct te zien dat LG is ingesteld.

Lane Guidance editing is available for level 4 and up.

  • Je krijgt alleen pijlen voor je rijrichting te zien wanneer er ook een instructie is. Zonder turn instructie in de app dus ook geen pijlen in beeld.
  • We houden bij de instructie zo veel mogelijk pijlen op de borden en op het wegdek aan.
  • De pijlen die de app standaard kiest, kunnen worden overruled, dat is soms nodig bij gekunstelde kruisingen. Maar houd ook dan als correctie de pijlen aan die op borden of weg staan.
  • Zodra er meerdere rijstroken zijn waaruit je moet kiezen om een richting op te gaan, wel LG invoeren.
  • Als er geen aparte rijstroken zijn, geen borden, geen pijlen, dan geen LG invoeren.
  • Zijn er twee rijstroken die dezelfde kant afslaan, dan kun je die wel invoeren.
  • Indien niet in alle richtingen pijlen op het wegdek of borden is aangebracht, dan zal dat in WME wel moeten gebeuren. Rijstroken kunnen niet leeg worden gelaten.
  • Rijstroken waar ‘gewoon’ verkeer geen gebruik van kan maken, zoals openbaar vervoer, worden nog niet ondersteund en kunnen dus nog niet worden aangegeven, tenzij het kruispunt hiervoor al is aangepast.
  • We gaan vooralsnog geen kruispunten aanpassingen om de LG te laten werken.


Foute opslag resulteert in geen weergave in de app een een grijs vlak in de WME. Momenteel komt het vrij veel voor dat opgeslagen LG achteraf niet wordt weergegeven. Dit kan mogelijk nog een bug zijn in WME. Je ziet de kleur soms ook grijs worden als je de kaart wegschuift zonder de wijziging direct op te slaan.

Afritten en weefvakken

We hanteren de volgende instructies bij afritten en weefvakken op alle snelwegen en op de meeste MH en mH wegen:

Afrit:
Weefvak:
Afrit met taper:
Dubbele afrit zonder taper:



Bij kruispunten waar een stopstreep aanwezig is, hanteren we dat afslagen volledig als eigen rijbaan worden weergeven, dus bijvoorbeeld:

Kruispunt met stopstreep:

# en H kruisingen

Rijstroken op gedeelde wegen (kruispunten "H" en "#")

H kruising # kruising

Op kruispunten waar een of beide wegen verdeeld zijn, kunnen rijstroken niet altijd direct worden toegevoegd.

Veel van dergelijke kruispunten kunnen worden geclassificeerd als "H" -kruisingen (waar slechts één weg is verdeeld) of "#" -kruisingen (waar beide wegen zijn verdeeld).

Let op: op de gedeelde eenrichtingsverkeer rijweg die een "H"-kruising nadert, kunnen rijstroken direct aan de segmenten worden toegevoegd.

Voor sommige “#” kruispunten en op de onverdeelde wegen die sommige “H” kruisingen naderen, kan Waze rijstrookinformatie van meer dan één segment combineren tot één set rijstroken die zowel links als rechts afslaan, zoals de bestuurder verwacht. Dit is alleen mogelijk als aan al deze voorwaarden is voldaan:

  1. . Op de kruising zijn zowel links als rechts afslaan mogelijk;
  2. . De twee delen van de gedeelde rijbaan lopen in wezen parallel aan elkaar (maximale offset van 15°);
  3. . De twee kruisende wegen staan ​​min of meer loodrecht op elkaar (maximale offset van 15°);
  4. . Het tussensegment in kwestie is 50 m of korter; en
  5. . Het aantal rijstroken dat het kruispunt binnenkomt, is gelijk aan het totale aantal rijstroken dat het kruispunt verlaat (totaal aantal rijstroken dat het kruispunt verlaat = aantal rijstroken op het tussensegment + aantal rechtsaf alleen rijstroken op het toegangs-segment - met andere woorden, er worden geen nieuwe rijstroken toegevoegd in het tussensegment).

Als aan deze voorwaarden is voldaan, volgt u de instructies in de volgende sectie om rijstrookinformatie toe te voegen.

Opmerking: het doel van de heuristiek is het combineren van pijlen voor links, rechtdoor en rechts afslaan tot een enkele rijstrookset. Op kruispunten waar linksaf of rechtsaf slaan niet is toegestaan, kunnen rijstroken direct worden toegevoegd en is heuristiek niet nodig - met andere woorden, het is niet nodig om "alleen rechte" rijstrookinformatie toe te voegen. In het onderstaande voorbeeld krijgt rechtsafslaand verkeer de volledige set rijstroken van het ingangssegment; het toevoegen van rijstroken aan het middensegment heeft geen zin.


Rijstroken in kaart brengen op gedeelde wegen

Zorg er eerst voor dat het kruispunt en de afslag die u in kaart brengt aan de bovenstaande richtlijnen voldoen.
Behandel één rijrichting tegelijk.
Voor elke rijrichting moeten rijstroken in kaart worden gebracht op twee segmenten: het "ingangssegment" (onmiddellijk voor het tussensegment) en het "tussensegment" zelf.

Vermeld in het ingangssegment het totale aantal rijstroken dat het segment binnenkomt.
Elke rijstrook die kan worden gebruikt om links af te slaan of rechtdoor te gaan, moet worden aangegeven als een doorlopende rechte rijstrook.
Rijstroken voor rechtsaf moeten normaal in kaart worden gebracht.
Neem in het tussensegment het totale aantal rijstroken op het middensegment op (dat gelijk moet zijn aan het aantal rijstroken op het ingangssegment minus het aantal rijstroken met alleen rechtsaf).

Ingangssegment
Tussensegment


De heuristiek in de routing server combineert deze twee sets rijstroken samen en biedt een enkele set voor chauffeurs die links of rechts afslaan. Helaas is er geen manier om het resultaat in WME te visualiseren.
Resultaat:


Dezelfde heuristiek is van ook van toepassing op de onverdeelde rijweg (tweerichtingsverkeer) van een H-splitsing. Voor de gedeelde rijweg is geen heuristiek nodig.
Verdeelde rijweg (eenrichtingsverkeer)

Opmerking: de tussensegmenten van # en H kruisingen zijn een zeldzaam geval waarbij het soms juist is om "1 rijstrook" aan een segment toe te voegen. Dit is nodig wanneer er meerdere rijstroken zijn op het ingangssegment, maar er blijft slechts één rijstrook over op het middensegment (omdat elke andere rijstrook alleen rechtsaf was).


OLD

Bij kruisingen met dubbele banen (één of beide kruisende wegen) wordt de instructie voor de volgende rijbaan opgebouwd uit 2 opeenvolgende instructies. Deze zogenaamde heuristics zorgen ervoor dat pijlen van een volgende bocht in bijv H-kruisingen worden samengevoegd met de eerste.

Voor B:
Na B:

Once a route is calculated through this turn (left run, right turn), the heuristics will go over all the lanes and merge them into one instruction. The heuristics will replace the two left straight lanes with the inner segment's left lanes.

Hiervoor moeten de hoeken van de segmenten wel binnen een range van 70-110° per hoek zijn. (20° offset)
X turns zullen dus standaard niet worden ondersteund.
Met mDLs kun je de hoeken wel 90° maken. En dan werkt het wel.
Het tweede segment moet kleiner zijn dan 50 m. (50 m werkt niet meer).

De hoeken voor de blauwe route vallen binnen de range van 70 en 110, dus de Lane Guidance werkt wel. De hoek van het tweede segment met de derde is de som van 35.3 en 71.3 = 106.6.

Onlogische afslagen en onjuiste instructies

Als een afslag niet logisch is, maar wel mogelijk, dan zal daar ook een instructie voor gegeven moeten worden. Deze afslag kan niet leeg worden gelaten (de LG wordt dan niet opgeslagen). Dat houdt in dat de Wazer in de instructie ook deze onlogische afslag zal zien.

Sommige kruispunten zijn zo samengesteld dat WME automatisch tot een verkeerde keuzes pijlen komt. Deze zijn handmatig te corrigeren (gesproken instructies worden door de keuze niet beïnvloed).

Main Page | Index