שיחה:הנחיית נתיבים גרסאות קודמות

כללים לעריכת נתיבים

  1. ניתן למפות נתיבים במקטע רק אם לקראת הצומת יש במקטע 2 נתיבים או יותר ויש בהם פניות ליותר מכיוון אחד.
  2. ניתן למפות נתיבים רק כשזה עוזר למשתמש (לא בכל מקטע עם מספר נתיבים זה עוזר).
  3. המקרים הפשוטים הם לקראת צומת שכל המקטעים בו מתחברים לנקודה אחת ואין צומת נוסף הדורש הנחיית נתיבים במרחק עד 50 מטר אחרי הצומת (למשל צומת + או צומת T או צומת יציאה מכביש מהיר). במקרים האחרים שהם צמתים מורכבים יותר, נדרש לנקוט במשנה זהירות כדי למנוע הטעיה של חלק מהנהגים.
  4. מספר הנתיבים והחיצים במיפוי ייקבעו על פי הנתיבים שקיימים בכביש 50 מטר לפני הצומת (גם אם במקומות אחרים במקטע יש שינוי במספר הנתיבים).
  5. בצמתים מסוג H או # בהם יש גם סגמנטי עזר יש כיום בעיה בהצגת נתיבים ולכן יש להמנע בשלב זה במיפוי צמתים כאלו.
  6. בצומת מסוג # או H במידה ונדרשת הנחיית נתיבים יש לערוך כך (התצוגה לרוב מסתדרת אוטומטית ע"י האלגוריתם):
    • הגיאומטריה צריכה להיות עם זוויות של 0/90 מעלות עד כמה שאפשר (המגבלה המדוייקת טרם ידועה) וללא מפרקי גיאומטריה בתוך הצומת.
    • הסגמנטים הקצרים בתוך הצומת צריכים להיות באורך פחות מ- 30מ'.
    • במקטע שמגיע אל הצומת הראשון יוגדרו חיצים ישר במקום חיצים שמאלה (או ישר ושמאלה) בנתיבים שניתן לפנות מהם שמאלה.
    • במקטע הפנימי הקטן לא יוגדרו נתיבים שכבר לא קיימים (שפנו ימינה) ויוגדרו חיצים ישר במקום חיצים ישר+ימינה בנתיבים שניתן היה לפנות מהם ימינה או ישר.
    • במידה וקיימים נתיבים להמשך ישר ורוצים להכניס אילוץ הצגה (או הצגה והשמעה) לממשיכים ישר, זה יבוצע ע"י הכנסת האילוץ במקטע הנכנס לצומת.
    • במידה ונדרשת הנחיית נתיבים לפרסה, אז בצומת # יש לערוך עם נתיבים את 3 המקטעים הרצופים (מקטע ראשון שמגיע לצומת, מקטע פנימי ישר ומקטע פנימי שמאלה), ובצומת H יש לערוך 2 מקטעים רצופים (המקטע שמגיע לצומת והמקטע הפנימי שמאלה).
  7. אין למפות נתיבים אשר כלי רכב פרטיים לא רשאים לנסוע עליהם (ראו הערות בסוף סעיף זה[1][2]). להלן הבהרות למניעת ספק:
    • נתיב רב תפוסה (HOV) נחשב לנתיב שכלי רכב פרטיים מותר לנסוע עליו.
    • כאשר לקראת הצומת מותר לכלי רכב פרטיים להיכנס לנת"צ או לחצות נת"צ לצורך פניה, זה ייחשב מצב שבו מותר לכלי רכב פרטיים לנסוע בנת"צ (גם אם אסור להם להמשיך בצומת לאן שהנת"צ ממשיך בצומת).
    • כאשר יש מקטע קטן פנימי לצומת (עקב פיצול הכביש החוצה), אזי מיפוי הנת"צ שהיה במקטע שנכנס לצומת יישאר גם למקטע הפנימי לצומת שבהמשך המקטע שנכנס (אם בנכנס לא היה מיפוי אז כך יהיה גם במקטע הפנימי לצומת ואם כן היה מיפוי, אז גם במקטע הקטן יהיה מיפוי).
  8. כאשר יש מספר נתיבים שממשיכים ישר בצומת ובאחד מהם כלי רכב פרטיים לא רשאים לנסוע עליו ישר, אזי מומלץ מאד לא להכניס אילוץ הנחיה נתיבים ישר (גם לא צפה בלבד).
  9. אין להכניס אילוץ הנחיה ישר (על החץ הירוק) לצורך תצוגת נתיבים למי שממשיך ישר.
  10. אין להכניס אילוץ הנחיה ישר בהגדרת הנתיבים ישר (לא צפה בלבד ולא צפה ושמע) במידה וזה לא חד משמעי איזה המשך הוא הישר. לדוגמה אם יציאה ימינה נראית המשך ישר יותר מאשר נראה ההמשך בנתיבים השמאליים שמתעקלים שמאלה.
  11. אין להכניס הנחיית נתיבים כשנדרש לצורך כך להכניס מקטעים נוספים.
  12. אין להכניס הנחיית נתיבים כאשר יש נתיבים מתחלפים (נתיבים שונים בזמנים שונים).
  13. אין לשנות את הגיאומטריה של המקטעים כדי לקבל את התצוגה הרצויה של הנתיבים (במקרה הצורך יש לאלץ את חץ הנתיב)


הערות לגבי מיפוי נת"צ

  1. כיום אין תמיכה בתצוגת נת"צ ולכן במיפוי רגיל שלהם עלול להיווצר בלבול אצל חלק מהנהגים שיחשבו שנתיבים כאלה בהנחיה (הקולית ובתצוגה) מותרים לנסיעת רכב פרטי, ובפרט כאשר הנתיבים הללו מודגשים. כמוכן נוצר הבדל בין התצוגה של הנתיבים באפליקציה לבין מה שמופיע בשילוט מעל הכביש כאשר קיים כזה.
  2. כרגע קיים חסרון שנהגי מוניות ואופנועים יקבלו הנחיית נתיבים שלא כוללת את הנתיב שמותר להם לנסוע עליו. בהמשך כנראה תהיה תמיכה בתצוגת נת"צ, ואז ניתן יהיה לתמוך גם בכלי רכב אלה.