עריכת מפה נכונה - בפועל: הבדלים בין גרסאות בדף גרסאות קודמות

שורה 12: שורה 12:


=='''ובאופן מעשי'''==
=='''ובאופן מעשי'''==
=== מתי לפצל דרך דו כיוונית ומתי לא ===
=== מתי לפצל/לאחד דרך דו כיוונית/שתי דרכים חד כיווניות ומתי לא ===
בעת בחינת האפשרות של התחלת עבודת מפה הכוללת פיצול או איחוד של דרך דו כיוונית או שתי דרכים חד כיווניות יש לבחון את הנקודות הבאות:
* אם הניווט בדרך המדוברת עובד בצורה חלקה ללא דיווחים חריגים על תקלות או בקשות עדכון עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא, אין מה לתקן כביש תקין.
* אם לאיזור שבו נמצאת הדרך הזו יש מנהל או מנהלי איזור רצוי להיוועץ בהם לפני תחילת העבודה, במידה ואין מנהל איזור


=== איך לאחד שני סגמנטים חד כיווניים ===
=== איך לאחד שני סגמנטים חד כיווניים ===

גרסה מ־13:01, 29 במאי 2014

בחזרה לעורך מפה

מטרות כלליות

שימושיות

מעל הכל החשיבות הגדולה ביותר של עבודת עריכת המפה היא לספק לנהגים מפה אשר קל לעקוב אחר הוראות הניווט בה בתצוגה קטנה ולהפיק הוראות שמע הגיוניות ושאפשר להבין ולהתאימן למפה בקלות.

פשטות

מפה נכונה ופשוטה גוררת פחות עבודת תחזוקה, כלומר המטרה היא לא לערוך את המפה נתיב אחר נתיב, אלא להגיע לתוצר המהווה מפה פשוטה להבנה ע״י הנהגים וע״י עורכי המפה כאחד ע״י הימנעות ממורכבות מיותרת ועומס על המפה.

שימור

סגמנטים צוברים מידע כתוצאה מנסיעות של משתמשי Waze ״עליהם״, כמו מהירות ממוצעת וכדומה, המידע הזה יכול לספק תובנות ומסקנות בנוגע לאיך לערוך את המפה בצורה נכונה. כאשר סגמנט נמחק גם המידע שהוא צבר נמחק ואין אליו גישה יותר ולכן כאשר אנו עומדים בפני הבחירה בין מחיקת אוסף סגמנטים מבולגנים ויצירת חדשים במקומם לבין סידור הסגמנטים הללו לכדי מפה מפושטת ונכונה בדר״כ נעדיף את אפשרות ה״מיחזור״.

ובאופן מעשי

מתי לפצל/לאחד דרך דו כיוונית/שתי דרכים חד כיווניות ומתי לא

בעת בחינת האפשרות של התחלת עבודת מפה הכוללת פיצול או איחוד של דרך דו כיוונית או שתי דרכים חד כיווניות יש לבחון את הנקודות הבאות:

  • אם הניווט בדרך המדוברת עובד בצורה חלקה ללא דיווחים חריגים על תקלות או בקשות עדכון עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא, אין מה לתקן כביש תקין.
  • אם לאיזור שבו נמצאת הדרך הזו יש מנהל או מנהלי איזור רצוי להיוועץ בהם לפני תחילת העבודה, במידה ואין מנהל איזור

איך לאחד שני סגמנטים חד כיווניים

אין דרך קלה לאחד שני סגמנטים חד כיווניים בחזרה לדרך דו כיוונית אחת וזו אחת הסיבות ללמה חייבים להיות בטוחים כאשר מפצלים דרך שכזו מלכתחילה.
כאשר אתם נתקלים באיזורכם בדרך מסוג זה, אשר פוצלה לשני סגמנטים חד כיווניים אבל צריכה להיות מיוצגת ע״י סגמנט אחד דו כיווני יש לפניכם המון עבודת מפה ולכן אין באמת צורך באיחוד הסגמנטים לכדי סגמנט אחד אלא אם כן קיימות בקשות עדכון הנוגעות לעניין זה באופן ספיציפי.
יש לשים לב: מאוד חשוב לא למחוק את אחד הסגמנטים החד כיווניים ולעדכן את פרטי השני כ׳דו כיווני׳ מאחר ופעולה זו תמחק גם את המידע לגבי מספרי הבתים שצד זה של הרחוב מחזיק בו. תהליך האיחוד של שני סגמנטים לכדי סגמנט אחד כפי שמפורט בהמשך נבנה ועוצב במיוחד כדי לשמר מידע הקיים על הסגמנטים החד כיווניים כדוגמת מספרי בתים.

עם דוגמא זו נפרט את שלבי התהליך הנכון של מיזוג שני סגמנטים חד כיווניים לכדי אחד דו כיווני:

בחרו את שני הסגמנטים שאתם הולכים לאחד ועדכנו את פרטיהם לדו כיווני כך שתגיעו לצורה הזו:

נתקו את קצוותיהם של שני הסגמנטים שכרגע עדכנתם את המידע לגביהם משני הקצוות בהתאמה, כלומר אם ניתקתם את האחד מצידו השמאלי אז את השני תנתקו מצידו הימני כך שתגיעו לצורה הבאה:

השלב האחרון של איחוד שני סגמנטים הוא חיבור הקצוות המנותקים שלהם אחד עם השני והגעה לצורה הבאה:

בסופו של תהליך האיחוד המתואר לעיל יש להסיר את המפרק המחבר בין שני הסגמנטים ע״י ביצוע אחת משתי האפשרויות הבאות:

  • ללחוץ על המפרק המחבר בין שני הסגמנטים ואז למחוק אותו באמצעות לחיצה על .
  • לחבר אליו סגמנט שלישי, אם יש בכך צורך כמובן, וע״י כך לעשות בו שימוש בהמשך עריכת המפה.

בסופו של תהליך האיחוד יש גם לבדוק שוב את מספרי הבתים של הרחוב ובמידת הצורך ליישר אותם מחדש בהתאם לצורה החדשה של הרחוב. עורך המפה יודע לייחס את מיקום מספרי הבתים אך ורק למיקום שבו הם נערכו ולכן ברוב המקרים שלב זה יכלול רק וידוא ולא עריכת מיקומי הכתובות של הרחוב מחדש.
זוכרים שבתחילת תיאור תהליך האיחוד של שני סגמנטים חד כיווניים לדרך חד כיוונית אחת אמרנו שאין דרך קלה לבצע משימה זו...? זה מכיוון שעל התהליך הזה יש לחזור שוב ושוב לאורך כל הדרך שאנו רוצים לאחד לכדי תיאור ע״י סגמנט אחד דו כיווני במקום שניים חד כיווניים, שימו לב שאתם בטוחים כאשר אתם מפצלים דרך שכזו מלכתחילה שכן פיצול לא נכון יגרור המון עבודת מפה.