עריכת מפה נכונה - בפועל: הבדלים בין גרסאות בדף גרסאות קודמות

 
(66 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 2: שורה 2:


=='''מטרות כלליות'''==
=='''מטרות כלליות'''==
=== שימושיות ===
===שימושיות===
מעל הכל החשיבות הגדולה ביותר של עבודת עריכת המפה היא לספק לנהגים מפה אשר קל לעקוב אחר הוראות הניווט בה בתצוגה קטנה ולהפיק הוראות שמע הגיוניות ושאפשר להבין ולהתאימן למפה בקלות.
מעל הכל החשיבות הגדולה ביותר של עבודת עריכת המפה היא לספק לנהגים מפה אשר קל לעקוב אחר הוראות הניווט בה בתצוגה קטנה ולהפיק הוראות שמע הגיוניות ושאפשר להבין ולהתאימן למפה בקלות.


=== פשטות ===
===פשטות===
מפה נכונה ופשוטה גוררת פחות עבודת תחזוקה, כלומר המטרה היא לא לערוך את המפה נתיב אחר נתיב, אלא להגיע לתוצר המהווה מפה פשוטה להבנה ע״י הנהגים וע״י עורכי המפה כאחד ע״י הימנעות ממורכבות מיותרת ועומס על המפה. <br/>
מפה נכונה ופשוטה גוררת פחות עבודת תחזוקה, כלומר המטרה היא לא לערוך את המפה נתיב אחר נתיב, אלא להגיע לתוצר המהווה מפה פשוטה להבנה ע״י הנהגים וע״י עורכי המפה כאחד ע״י הימנעות ממורכבות מיותרת ועומס על המפה. <br />


=== שימור ===
===שימור===
סגמנטים צוברים מידע כתוצאה מנסיעות של משתמשי Waze ״עליהם״, כמו מהירות ממוצעת וכדומה, המידע הזה יכול לספק תובנות ומסקנות בנוגע לאיך לערוך את המפה בצורה נכונה.  כאשר סגמנט נמחק גם המידע שהוא צבר נמחק ואין אליו גישה יותר ולכן כאשר אנו עומדים בפני הבחירה בין מחיקת אוסף סגמנטים מבולגנים ויצירת חדשים במקומם לבין סידור הסגמנטים הללו לכדי מפה מפושטת ונכונה בדר״כ נעדיף את אפשרות ה״מיחזור״.
סגמנטים צוברים מידע כתוצאה מנסיעות של משתמשי Waze ״עליהם״, כמו מהירות ממוצעת וכדומה, המידע הזה יכול לספק תובנות ומסקנות בנוגע לאיך לערוך את המפה בצורה נכונה.  כאשר סגמנט נמחק גם המידע שהוא צבר נמחק ואין אליו גישה יותר ולכן כאשר אנו עומדים בפני הבחירה בין מחיקת אוסף סגמנטים מבולגנים ויצירת חדשים במקומם לבין סידור הסגמנטים הללו לכדי מפה מפושטת ונכונה בדר״כ נעדיף את אפשרות ה״מיחזור״.


=='''ובאופן מעשי'''==
=='''ובאופן מעשי'''==
=== מתי לפצל/לאחד דרך דו כיוונית/שתי דרכים חד כיווניות ומתי לא ===
===מתי לפצל דרך דו כיוונית===
בעת בחינת האפשרות של התחלת עבודת מפה הכוללת פיצול או איחוד של דרך דו כיוונית או שתי דרכים חד כיווניות יש לבחון את הנקודות הבאות:
בעת בחינת האפשרות של התחלת עבודת מפה הכוללת פיצול של דרך דו כיוונית יש לבחון אם הפיצול עומד בקווים המנחים לפיצול כביש המפורטים בהמשך ולא לפצל אם אין עמידה בהם. לאחר מכן אם זה באזור מנוהל, יש צורך באישור מראש של מנהל האזור לביצוע הפיצול באזורו (יש לו עדיפות לביצוע הפיצול בעצמו). עורך ברמה מתחת 5 יבצע את הפיצול בין השעות 13:05 בצהריים עד 20:00, כולל בקשת הורדת נעילה במידת הצורך. לאחר ביצוע הפיצול ע"י עורך ברמה מתחת 5, הוא צריך לפתוח דיון ב[http://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=1546 פורום ישראל - בקשות עדכון מפה] עד 20:00, וזאת כדי לאפשר בדיקה יסודית של הפיצול ע"י עורכים נוספים (זה שהוריד נעילה ואחרים) לפני בניית מפה.
* אם הניווט בדרך המדוברת עובד בצורה חלקה ללא דיווחים חריגים על תקלות או בקשות עדכון עדיף להשאיר את המצב כמו שהוא, אין מה לתקן כביש תקין.
<br /><br />
* אם לאיזור שבו נמצאת הדרך המדוברת יש מנהל או מנהלי איזור רצוי להיוועץ בהם לפני תחילת העבודה, במידה ואין מנהל איזור ולאחר סקירה של הקוים המנחים הרשמיים לתחילת עבודת מפה מסוג זה המפורטים בהמשך אפשר לצרף [https://www.waze.com/he/wiki/index.php?title=%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A_%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%94#Permalink Permalink] של הדרך המדוברת ב[https://www.waze.com/he/forum/ פורום Waze ישראל] ולקבל משוב נוסף מממפים ומנהלי איזור מנוסים.
'''קווים מנחים בפיצול כביש''' <br />
ניתן לפצל דרך דו כיוונית לשתי דרכים חד כיווניות בחלק בו קיימת הפרדה (מעקה, גדר, אי תנועה)<br />


'''קווים מנחים בפיצול כביש''' <br/>
*לא משאירים מקטעים מפוצלים/לא מפוצלים שאורכם קטן מ- 50מ'
- '''צריך לפצל דרך דו כיוונית לשני סגמנטים כאשר:'''
*במידה ופיצול מקטע מגיע לצומת, גם הצומת יפוצל כמוצג באיורים הבאים: <br />
* נקודות ה-GPS מעידות באופן חד משמעי על רווח ברור ומתמשך בין נתיבי הדרך.
* בכבישים עם שטח הפרדה בנוי בין כיווני הנסיעה שלהם אשר מאופשרות בהם פניות פרסה ופניות מדרכים אחרות במקומות נבחרים לאורך הכביש ע״י כך שהסירו את שטח ההפרדה הבנוי לאורך כמה מטרים בודדים.
[[Image:U-turn.png]]


- '''צריך לאחד דרך דו כיוונית לכדי סגמנט אחד כאשר:'''
[[File:White image.jpg|120px]]
* המטרה באיחוד שני סגמנטים חד כיווניים לכדי סגמנט דו כיווני אחד היא בדרך כלל התאמת הייצוג במפה לגיאומטריה של הדרך, כלומר אם הדבר לא פוגע בפונקציונליות של הניווטים האפשריים בדרך זו.
[[Image:Hash junction.JPG|90px]]
[[File:White image.jpg|120px]]
זכרו שפיצול ואיחוד כבישים מלווה בסט בעיות שונות עבור כל פעולה, כל מצב שכזה הוא יחודי ואת חלקם יותר קל ונכון לנהל כאשר סגמנט אחד דו כיווני מייצג את הדרך בעוד חלקם השני כאשר הדרך מיוצגת ע״י שני סגמנטים חד כיווניים. קחו בחשבון כל ניווט אפשרי ובחנו בזהירות כל צומת בעת איחוד או פיצול דרכים במפה.
[[Image:H junction Captioned.jpg|120px]]
[[File:White image.jpg|120px]]
[[Image:T style split junction.JPG|120px]]
<br />


=== איך לאחד שני סגמנטים חד כיווניים ===
:ואם בצידו השני של הצומת יש המשך שאינו מפוצל, אזי הסיום לאחר הצומת יהיה כמוצג באיור הבא: <br />
אין דרך קלה לאחד שני סגמנטים חד כיווניים בחזרה לדרך דו כיוונית אחת וזו אחת הסיבות ללמה חייבים להיות בטוחים כאשר מפצלים דרך שכזו מלכתחילה. <br/>
 
כאשר אתם נתקלים באיזורכם בדרך מסוג זה, אשר פוצלה לשני סגמנטים חד כיווניים אבל צריכה להיות מיוצגת ע״י סגמנט אחד דו כיווני יש לפניכם המון עבודת מפה ולכן אין באמת צורך באיחוד הסגמנטים לכדי סגמנט אחד אלא אם כן קיימות בקשות עדכון הנוגעות לעניין זה באופן ספיציפי. <br/>
[[File:White image.jpg|120px]]
'''יש לשים לב:''' מאוד חשוב לא למחוק את אחד הסגמנטים החד כיווניים ולעדכן את פרטי השני כ׳דו כיווני׳ מאחר ופעולה זו תמחק גם את המידע לגבי מספרי הבתים שצד זה של הרחוב מחזיק בו.
[[Image:Y style split termination.JPG|200px]]
תהליך האיחוד של שני סגמנטים לכדי סגמנט אחד כפי שמפורט בהמשך נבנה ועוצב במיוחד כדי לשמר מידע הקיים על הסגמנטים החד כיווניים כדוגמת מספרי בתים. <br/>
 
<br/>
*יש יוצא מן הכלל לנקודה הקודמת: במידה ופיצול הצומת גורר הכנסת JB על הצומת (למשל בגלל בעיות ETA בפניה שמאלה עקב יצירת מקטע קצר מאד שממנו פונים שמאלה בצומת אשר לא מאפשר איסוף סטטיסטיקה טובה לזמן ההמתנה בפניה שמאלה שבפועל מתחילה במקטע שלפני כן), והכנסת ה- JB הינה בעייתית, ובצד השני של הצומת אין מקטע מפוצל, יש לשקול סיום הפיצול באמצעות צורת V בזווית חדה שהקודקוד שלו בצומת הראשון
עם דוגמא זו נפרט את שלבי התהליך הנכון של מיזוג שני סגמנטים חד כיווניים לכדי אחד דו כיווני:<br/>
 
[[Image:DevidedRoadsExample.jpg|350px]]
[[File:White image.jpg|120px]]
<br/>
[[Image:V style split termination on junction.jpg|120px]]
בחרו את שני הסגמנטים שאתם הולכים לאחד ועדכנו את פרטיהם לדו כיווני כך שתגיעו לצורה הזו: <br/>
 
[[Image:UDstep1.jpg|350px]]
===איך לפצל כביש===
<br/>
בפיצול של כביש עלינו להקפיד על הדברים הבאים:<br />
נתקו את קצוותיהם של שני הסגמנטים שכרגע עדכנתם את המידע לגביהם משני הקצוות בהתאמה, כלומר אם ניתקתם את האחד מצידו השמאלי אז את השני תנתקו מצידו הימני כך שתגיעו לצורה הבאה: <br/>
 
[[Image:UDstep2.jpg|350px]]
#יש להימנע מביצוע פיצול בזמן קרוב עד כדי שעתיים לפני או אחרי שעת בניית מפה צפויה (בעת כתיבת שורות אלה [[בניית עדכון מפה|בניית המפה]] נעשית פעמיים ביום)
<br/>
#מומלץ מאד לבצע שמירת שינויים רק במצבים "יציבים" בהם המיפוי החדש לא יגרום לבעיות ניווט
השלב האחרון של איחוד שני סגמנטים הוא חיבור הקצוות המנותקים שלהם אחד עם השני והגעה לצורה הבאה: <br/>
#מומלץ לבצע את הפיצול במספר שלבים, כשבכל שלב יבוצע פיצול על חלק קטן של הרחוב באופן שבסיום כל שלב יהיה מצב "יציב"
[[Image:UDstep3.jpg|350px]]
#התוואי של המקטעים מתאים לתוואי של מרכז כל אחד מהכיוונים (ניתן להשתמש בשכבת נקודות GPS ומסלולי נסיעות וכן בתצ"א כאשר ניתן לקזז את ההסטה הקיימת בו)
#כל היתרי/איסורי הפניות, כולל פניות פרסה חייבים להישמר כפי שהיו לפני הפיצול, למעט אם אושר לבצע שינוי דרך הפורום (ניתן להעזר במצב צפיה במפה פעילה שנקרא Snapshot בעבר, ורצוי לשמור את המצב המקורי של כל הפניות לפני תחילת הפיצול כשאין אפשרות להעזר בו מסיבה כלשהי)
#כאשר מותרת פרסה, יש להקפיד על [[ההוראות#אלגוריתם מילולי|שמירת זויות שיגרמו להנחיית פרסה ולא שמאלה שמאלה]] (נקודה 3)
#אם עקב פיצול נדרשת עריכת צומת בה יש הנחיית נתיבים, יש לשמור על הזוויות הקיימות לפני כן כדי שלא תשתנה צורת החיצים בתצוגת הנתיבים, ובכל מקרה יש לוודא לאחר בניית מפה שהנחיית הנתיבים תקינה, ואם לא אז לתקן את הזוויות
#במידה וקיימות הגבלות (TBR) או נתיבים מיוחדים (כגון נת"צ), יש לשמר אותם בצורה מתאימה בעת הפיצול
#מספרי הבתים בשכבת מספרי הבתים מיוחסים לצד הנכון לאחר הפיצול (ראו הערה)
#אין מקומות על או בין המקטעים של הכביש המפוצל, והמקומות נמצאים בצד הנכון של הפיצול (ראו הערה)
#רצוי מאד לשמור את הסטטיסטיקה של המהירויות בכל אחד מהמקטעים וכן על היסטוריית העריכות של כל מקטע (כמוסבר במצגת והסרטון הנזכרים בהמשך)
#רצוי לשמור על נורמליות של כיכרות (אך מצד שני רצוי לא לעוות יותר מדיי את הזוויות והמרחק בין כיוונים לצורך כך)
#בסיום הפיצול (או חלק ממנו) על ידי עורך ברמה מתחת 5 יש לבקש בפורום שעורכים אחרים יבדקו את הפיצול, תוך שמירה על מגבלת השעה הרשומה בנקודה 1 לעיל.
<br/>
<br/>
בסופו של תהליך האיחוד המתואר לעיל יש להסיר את המפרק המחבר בין שני הסגמנטים ע״י ביצוע אחת משתי האפשרויות הבאות:
:'''הערה''': אחרי הפיצול, יעדים שהיו שמורים אצל משתמש בהיסטוריה או במועדפים (כולל בית ועבודה) עלולים ליפול בצד הלא נכון של הרחוב (כי זה נשמר כנ"צ). משתמש כזה יצטרך לבטל את המקום השמור, לבצע חיפוש חדש ולשמור אותו מחדש.
* ללחוץ על המפרק המחבר בין שני הסגמנטים ואז למחוק אותו באמצעות לחיצה על [[Image:DeletingElement.png]].
<br/><br/>
* לחבר אליו סגמנט שלישי, אם יש בכך צורך כמובן, וע״י כך לעשות בו שימוש בהמשך עריכת המפה.
שיטת הפיצול מתוארת במצגת ובסרטון שלהלן, אבל יש לשים לב לא לבצע שמירה במצבים בהם יווצר שינוי מהותי במסלולי הניווט האפשריים (כגון מצב שלא ניתן להגיע מתחילת הפיצול לסוף הפיצול באחד הכיוונים). כל שמירה תבוצע רק במצב "יציב" (בסרטון למשל זה לא תקין שמבוצעת שמירה כאשר ישנם חיצים אדומים שצריכים להיות ירוקים).<br />


בסופו של תהליך האיחוד יש גם לבדוק שוב את [[מספרי בתים|מספרי הבתים]] של הרחוב ובמידת הצורך ליישר אותם מחדש בהתאם לצורה החדשה של הרחוב. עורך המפה יודע לייחס את מיקום מספרי הבתים אך ורק למיקום שבו הם נערכו ולכן ברוב המקרים שלב זה יכלול רק וידוא ולא עריכת מיקומי הכתובות של הרחוב מחדש.
*[http://docs.google.com/presentation/d/1m8jgfYzGK_SxauaRtcmJvo5ScCfc81-TIbH23YmoxSU/edit#slide=id.p4 How to roperly Divide Roads in WME (Presentation)]
<br/>
*[http://www.youtube.com/watch?v=QVvqm536zcU How to roperly Divide a Road in WME (Video)]
זוכרים שבתחילת תיאור תהליך האיחוד של שני סגמנטים חד כיווניים לדרך חד כיוונית אחת אמרנו שאין דרך קלה לבצע משימה זו...? זה מכיוון שעל התהליך הזה יש לחזור שוב ושוב לאורך כל הדרך שאנו רוצים לאחד לכדי תיאור ע״י סגמנט אחד דו כיווני במקום שניים חד כיווניים, זה הופך להיות הרבה יותר קל אחרי פעמיים או שלוש של ביצוע התהליך. <br/>
שימו לב שאתם בטוחים כאשר אתם מפצלים דרך שכזו מלכתחילה שכן פיצול לא נכון יגרור המון עבודת מפה.


=== כבישים ראשיים ורמפות ===
===מתי לאחד דרך דו כיוונית===
ניווט ארוך טווח הופך לבלתי אפשרי אם כבישים מהירים וראשיים לא ממופים נכון. <br/>
איחוד של שני מקטעים חד כיווניים למקטע דו כיווני יבוצע רק כאשר זה נדרש עקב בעיה בצומת/כיכר שמחייבת חיבור עם מקטע דו סטרי.
===כבישים ראשיים ומחלפים===
ניווט ארוך טווח הופך לבלתי אפשרי אם כבישים מהירים וראשיים לא ממופים נכון. <br />
מכיוון שמיפוי כבישים מסוגים אלו מלווים ביותר מקרים שצריך לשים לב אליהם מאשר עבודת מפה של כבישים ורחובות רגילים חשוב מאוד לעבור על הפסקאות הבאות המביאות הארות והוראות בנושא.
מכיוון שמיפוי כבישים מסוגים אלו מלווים ביותר מקרים שצריך לשים לב אליהם מאשר עבודת מפה של כבישים ורחובות רגילים חשוב מאוד לעבור על הפסקאות הבאות המביאות הארות והוראות בנושא.


==== כבישים ====
====כבישים====
כביש בעל כמה נתיבים בכל כיוון נסיעה עם איזור הפרדה בנוי וברור בין הכיוונים ושאפשר לצאת ממנו לכבישים אחרים ולהיכנס אליו מכבישים אחרים באמצעות רמפות הוא כביש בעל יכולת גישה מוגבלת מכיוון שהגישה אליו היא רק דרך הרמפות. צריך למפות כבישים מסוג זה בתור שני סגמנטים חד כיווניים.
כביש בעל כמה נתיבים בכל כיוון נסיעה עם איזור הפרדה בנוי וברור בין הכיוונים ושאפשר לצאת ממנו לכבישים אחרים ולהיכנס אליו מכבישים אחרים באמצעות מחלפים הוא כביש בעל יכולת גישה מוגבלת מכיוון שהגישה אליו היא רק דרך המחלפים. צריך למפות כבישים מסוג זה בתור שני סגמנטים חד כיווניים.


====מחלפים====
כפי שכבר צוין, השם שצריך להינתן למחלף המהווה יציאה מכבישים מהירים וראשיים או עליו לכאלה תמיד יתן מידע לגבי המשך הנסיעה בו, כלומר לאיזה כביש או איזור נגיע אם ניסע דרכו.<br />
'''דוגמאות בנושא נתינת שמות למחלפים:'''
<br />


==== רמפות ====
*בדוגמא זו נוכל לראות מחלף אשר ניווט דרכו לוקח מכביש 4 דרום אל כביש 5 מערב לכיוון תל אביב, השם הניתן למחלף זה הוא: '''ל-5 תל אביב'''.
כפי שכבר צוין, השם שצריך להינתן לרמפה המהווה יציאה מכבישים מהירים וראשיים או עליה לכאלה תמיד יתן מידע לגבי המשך הנסיעה בה, כלומר לאיזה כביש או איזור נגיע אם ניסע דרכה.<br/>
 
'''דוגמאות בנושא שמות לרמפות:'''
[[Image:RampNaming4to5.png|700px]]
<br/>
 
* בדוגמא זו נוכל לראות רמפה שנוכל לנווט באמצעותה מכביש 4 דרום אל כביש 5 מערב לכיוון תל אביב, השם הניתן לרמפה הזו הוא: '''ל-5 תל אביב'''
*בדוגמא זו נוכל לראות מחלף אשר ניווט דרכו לוקח מכביש 1 מזרח אל כביש 40 דרום לכיוון רמלה, השם הניתן למחלף זה הוא: '''ל-40 רמלה'''.
[[Image:RampNaming4to5.png|center]]
 
[[Image:RampNaming1to40.png]]<br />
ראה גם בדף כללים למיפוי [[כללים למשתמש בעורך המפה#היכן לחבר מחברים ביציאה או כניסה|היכן לחבר מחברים ביציאה או כניסה]].
 
===מתי ליצור מעגל תנועה (כיכר)===
ברגע שלמדנו את הדרך ליצור [https://www.waze.com/he/wiki/index.php?title=%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A_%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%94#.D7.99.D7.A6.D7.99.D7.A8.D7.AA_.D7.9E.D7.A2.D7.92.D7.9C_.D7.AA.D7.A0.D7.95.D7.A2.D7.94 מעגל תנועה] בצורה נכונה תמיד יהיה נכון להחליף מעגל תנועה אשר נבנה מסגמנטים רגילים של כביש במעגל תנועה מתפריט ההוספה.  [[תמונה:RoundAbout.png]]
<br />
הוראות השמע בעת כניסה למעגל תנועה אשר מופה באמצעות מעגל תנועה מתפריט ההוספה הרבה יותר מדויקות מאשר הוראות השמע בעת הכניסה למעגל תנועה הממופה באמצעות סגמנטים רגילים אשר יכולות לבלבל מאוד, כמו כן גם הייצוג הגיאומטרי של מעגל התנועה נראה ומרגיש הרבה יותר נכון בעת ניווט דרכו כאשר ממפים באמצעות מעגל התנועה מתפריט ההוספה.
 
===נעילת סגמנטים ובקשות להסרת נעילה===
{| border="1" cellpadding="2" width="100%" style="font-size:large
|-
! width="100%" style="background-color:cyan; color:Red" | שימו לב: פסקה זו אינה מעודכנת ואין להסתמך על הכתוב בה.
|}
אפשרות נעילת הסגמנטים נוצרה על מנת לאפשר ״הגנה״ על סגמנטים בעלי משקל גבוה כמו כאלה המייצגים כבישים מהירים, ראשיים, בין עירוניים וכדומה ממשתמשים לא מנוסים בעריכת מפה שרוצים לערוך את המפה באיזורים שכאלה.<br />
'''לעולם אל תנעלו''' סגמנט אלא אם אין לכם כל צל של ספק בעריכה שביצעתם בו '''ובכל מה שנוגע בו''' כגון סגמנטים של כבישים המתחברים אליו, כל דרך ניווט אפשרית דרך צמתים ומחלפים המגיעים אליו או ממנו וכדומה.<br />
מומלץ בחום שלא לנעול סגמנטים בתוך איזורי מגורים כמו שכונות קטנות או ישובים, אין בכך צורך ולא לשם כך נוצרה אפשרות הנעילה של סגמנטים.<br />
במקרה ונתקלתם במצב שבו אתם בטוחים לגמרי שצריך לערוך ולשנות סגמנט או מחלף אשר נעול לממפים בעלי דירוג גבוה משלכם יש לעקוב אחר ההוראות הבאות:<br />
ישנן שתי דרכים לבקש הסרה של נעילה מסגמנט או מחלף:
 
*אפשר לשלוח ב[[צ'אט]] למשתמש שנעל את הסגמנט ובה לפרט את הסיבות לבקשה להסרת הנעילה, רוב עורכי המפה בעלי הדירוג הגבוה יעזרו בבעיה ויספקו הכוונה בנושא.
*במצב שבו העורך שנעל לא עונה לכם להודעות או מסרב להיענות לבקשתכם אפשר ליצור קשר עם מנהל האיזור הרלוונטי ולידע אותו בפרטי הבקשה.
 
אתם נדרשים לספק מידע ספיציפי ורלוונטי כדי להסביר את הבקשה שלכם, לדוגמא לאיזה דירוג הסגמנט נעול, תיאור הבעיה ואיך הייתם רוצים לפתור אותה.<br /> על מנת לספק את מיקום ושמו של הסגמנט או המחלף הרבה יותר פשוט לצרף [https://www.waze.com/he/wiki/index.php?title=%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A_%D7%9C%D7%A2%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%94#Permalink פרמלינק] של האיזור עם סימון הסגמנט או המחלף בו. יש לציין כמובן את הדירוג שלכם על מנת לתת לממפה שאליו אתם שולחים את הבקשה קצת רקע לגבי רמת הנסיון שלכם בעריכת המפה.
 
=='''סגמנטים חדשים'''==
===מגרשי חניה===
מגרשי חניה ממופים משרתים שתי מטרות:
 
*זה נותן ל - Waze את האפשרות לספק ניווט שלם מדלת לדלת או בתוך החניון בין נקודות עניין שונות בו.
*במידת הצורך חברת Waze תוכל לחשב ניווט דרך חניון אשר מקצר את זמן הנסיעה.
 
===מעגלי תנועה===
 
*אפשר לייצר מעגל תנועה נכון, כלומר כזה שנוצר מתפריט ההוספה [[Image:AddElement.png|35px]] ולא ע״י עיצוב סגמנטים רגילים לכדי צורת הכיכר שאותה רוצים לייצג אך ורק באמצעות [https://www.waze.com/he/wiki/index.php?title=%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%9A_%D7%9E%D7%A4%D7%94#.D7.AA.D7.95.D7.9B.D7.A0.D7.AA_.D7.A2.D7.95.D7.A8.D7.9A_.D7.94.D7.9E.D7.A4.D7.94 עורך המפה] אשר Waze מספקת למשתמשים באתר [http://www.waze.com Waze].
*כאשר יוצרים מעגל תנועה הסגמנטים המרכיבים אותו מקבלים ערכים ראשוניים בדיוק כמו כל סגמנט חדש רגיל, כלומר יש לערוך את המידע שלהם כמו שהיינו עורכים את המידע של כביש חדש רגיל.
 
[[קטגוריה:עריכת מפה]]

גרסה אחרונה מ־05:16, 24 באוקטובר 2022

בחזרה לעורך מפה

מטרות כלליות

שימושיות

מעל הכל החשיבות הגדולה ביותר של עבודת עריכת המפה היא לספק לנהגים מפה אשר קל לעקוב אחר הוראות הניווט בה בתצוגה קטנה ולהפיק הוראות שמע הגיוניות ושאפשר להבין ולהתאימן למפה בקלות.

פשטות

מפה נכונה ופשוטה גוררת פחות עבודת תחזוקה, כלומר המטרה היא לא לערוך את המפה נתיב אחר נתיב, אלא להגיע לתוצר המהווה מפה פשוטה להבנה ע״י הנהגים וע״י עורכי המפה כאחד ע״י הימנעות ממורכבות מיותרת ועומס על המפה.

שימור

סגמנטים צוברים מידע כתוצאה מנסיעות של משתמשי Waze ״עליהם״, כמו מהירות ממוצעת וכדומה, המידע הזה יכול לספק תובנות ומסקנות בנוגע לאיך לערוך את המפה בצורה נכונה. כאשר סגמנט נמחק גם המידע שהוא צבר נמחק ואין אליו גישה יותר ולכן כאשר אנו עומדים בפני הבחירה בין מחיקת אוסף סגמנטים מבולגנים ויצירת חדשים במקומם לבין סידור הסגמנטים הללו לכדי מפה מפושטת ונכונה בדר״כ נעדיף את אפשרות ה״מיחזור״.

ובאופן מעשי

מתי לפצל דרך דו כיוונית

בעת בחינת האפשרות של התחלת עבודת מפה הכוללת פיצול של דרך דו כיוונית יש לבחון אם הפיצול עומד בקווים המנחים לפיצול כביש המפורטים בהמשך ולא לפצל אם אין עמידה בהם. לאחר מכן אם זה באזור מנוהל, יש צורך באישור מראש של מנהל האזור לביצוע הפיצול באזורו (יש לו עדיפות לביצוע הפיצול בעצמו). עורך ברמה מתחת 5 יבצע את הפיצול בין השעות 13:05 בצהריים עד 20:00, כולל בקשת הורדת נעילה במידת הצורך. לאחר ביצוע הפיצול ע"י עורך ברמה מתחת 5, הוא צריך לפתוח דיון בפורום ישראל - בקשות עדכון מפה עד 20:00, וזאת כדי לאפשר בדיקה יסודית של הפיצול ע"י עורכים נוספים (זה שהוריד נעילה ואחרים) לפני בניית מפה.

קווים מנחים בפיצול כביש
ניתן לפצל דרך דו כיוונית לשתי דרכים חד כיווניות בחלק בו קיימת הפרדה (מעקה, גדר, אי תנועה)

  • לא משאירים מקטעים מפוצלים/לא מפוצלים שאורכם קטן מ- 50מ'
  • במידה ופיצול מקטע מגיע לצומת, גם הצומת יפוצל כמוצג באיורים הבאים:


ואם בצידו השני של הצומת יש המשך שאינו מפוצל, אזי הסיום לאחר הצומת יהיה כמוצג באיור הבא:

  • יש יוצא מן הכלל לנקודה הקודמת: במידה ופיצול הצומת גורר הכנסת JB על הצומת (למשל בגלל בעיות ETA בפניה שמאלה עקב יצירת מקטע קצר מאד שממנו פונים שמאלה בצומת אשר לא מאפשר איסוף סטטיסטיקה טובה לזמן ההמתנה בפניה שמאלה שבפועל מתחילה במקטע שלפני כן), והכנסת ה- JB הינה בעייתית, ובצד השני של הצומת אין מקטע מפוצל, יש לשקול סיום הפיצול באמצעות צורת V בזווית חדה שהקודקוד שלו בצומת הראשון

איך לפצל כביש

בפיצול של כביש עלינו להקפיד על הדברים הבאים:

  1. יש להימנע מביצוע פיצול בזמן קרוב עד כדי שעתיים לפני או אחרי שעת בניית מפה צפויה (בעת כתיבת שורות אלה בניית המפה נעשית פעמיים ביום)
  2. מומלץ מאד לבצע שמירת שינויים רק במצבים "יציבים" בהם המיפוי החדש לא יגרום לבעיות ניווט
  3. מומלץ לבצע את הפיצול במספר שלבים, כשבכל שלב יבוצע פיצול על חלק קטן של הרחוב באופן שבסיום כל שלב יהיה מצב "יציב"
  4. התוואי של המקטעים מתאים לתוואי של מרכז כל אחד מהכיוונים (ניתן להשתמש בשכבת נקודות GPS ומסלולי נסיעות וכן בתצ"א כאשר ניתן לקזז את ההסטה הקיימת בו)
  5. כל היתרי/איסורי הפניות, כולל פניות פרסה חייבים להישמר כפי שהיו לפני הפיצול, למעט אם אושר לבצע שינוי דרך הפורום (ניתן להעזר במצב צפיה במפה פעילה שנקרא Snapshot בעבר, ורצוי לשמור את המצב המקורי של כל הפניות לפני תחילת הפיצול כשאין אפשרות להעזר בו מסיבה כלשהי)
  6. כאשר מותרת פרסה, יש להקפיד על שמירת זויות שיגרמו להנחיית פרסה ולא שמאלה שמאלה (נקודה 3)
  7. אם עקב פיצול נדרשת עריכת צומת בה יש הנחיית נתיבים, יש לשמור על הזוויות הקיימות לפני כן כדי שלא תשתנה צורת החיצים בתצוגת הנתיבים, ובכל מקרה יש לוודא לאחר בניית מפה שהנחיית הנתיבים תקינה, ואם לא אז לתקן את הזוויות
  8. במידה וקיימות הגבלות (TBR) או נתיבים מיוחדים (כגון נת"צ), יש לשמר אותם בצורה מתאימה בעת הפיצול
  9. מספרי הבתים בשכבת מספרי הבתים מיוחסים לצד הנכון לאחר הפיצול (ראו הערה)
  10. אין מקומות על או בין המקטעים של הכביש המפוצל, והמקומות נמצאים בצד הנכון של הפיצול (ראו הערה)
  11. רצוי מאד לשמור את הסטטיסטיקה של המהירויות בכל אחד מהמקטעים וכן על היסטוריית העריכות של כל מקטע (כמוסבר במצגת והסרטון הנזכרים בהמשך)
  12. רצוי לשמור על נורמליות של כיכרות (אך מצד שני רצוי לא לעוות יותר מדיי את הזוויות והמרחק בין כיוונים לצורך כך)
  13. בסיום הפיצול (או חלק ממנו) על ידי עורך ברמה מתחת 5 יש לבקש בפורום שעורכים אחרים יבדקו את הפיצול, תוך שמירה על מגבלת השעה הרשומה בנקודה 1 לעיל.


הערה: אחרי הפיצול, יעדים שהיו שמורים אצל משתמש בהיסטוריה או במועדפים (כולל בית ועבודה) עלולים ליפול בצד הלא נכון של הרחוב (כי זה נשמר כנ"צ). משתמש כזה יצטרך לבטל את המקום השמור, לבצע חיפוש חדש ולשמור אותו מחדש.



שיטת הפיצול מתוארת במצגת ובסרטון שלהלן, אבל יש לשים לב לא לבצע שמירה במצבים בהם יווצר שינוי מהותי במסלולי הניווט האפשריים (כגון מצב שלא ניתן להגיע מתחילת הפיצול לסוף הפיצול באחד הכיוונים). כל שמירה תבוצע רק במצב "יציב" (בסרטון למשל זה לא תקין שמבוצעת שמירה כאשר ישנם חיצים אדומים שצריכים להיות ירוקים).

מתי לאחד דרך דו כיוונית

איחוד של שני מקטעים חד כיווניים למקטע דו כיווני יבוצע רק כאשר זה נדרש עקב בעיה בצומת/כיכר שמחייבת חיבור עם מקטע דו סטרי.

כבישים ראשיים ומחלפים

ניווט ארוך טווח הופך לבלתי אפשרי אם כבישים מהירים וראשיים לא ממופים נכון.
מכיוון שמיפוי כבישים מסוגים אלו מלווים ביותר מקרים שצריך לשים לב אליהם מאשר עבודת מפה של כבישים ורחובות רגילים חשוב מאוד לעבור על הפסקאות הבאות המביאות הארות והוראות בנושא.

כבישים

כביש בעל כמה נתיבים בכל כיוון נסיעה עם איזור הפרדה בנוי וברור בין הכיוונים ושאפשר לצאת ממנו לכבישים אחרים ולהיכנס אליו מכבישים אחרים באמצעות מחלפים הוא כביש בעל יכולת גישה מוגבלת מכיוון שהגישה אליו היא רק דרך המחלפים. צריך למפות כבישים מסוג זה בתור שני סגמנטים חד כיווניים.

מחלפים

כפי שכבר צוין, השם שצריך להינתן למחלף המהווה יציאה מכבישים מהירים וראשיים או עליו לכאלה תמיד יתן מידע לגבי המשך הנסיעה בו, כלומר לאיזה כביש או איזור נגיע אם ניסע דרכו.
דוגמאות בנושא נתינת שמות למחלפים:

  • בדוגמא זו נוכל לראות מחלף אשר ניווט דרכו לוקח מכביש 4 דרום אל כביש 5 מערב לכיוון תל אביב, השם הניתן למחלף זה הוא: ל-5 תל אביב.

  • בדוגמא זו נוכל לראות מחלף אשר ניווט דרכו לוקח מכביש 1 מזרח אל כביש 40 דרום לכיוון רמלה, השם הניתן למחלף זה הוא: ל-40 רמלה.


ראה גם בדף כללים למיפוי היכן לחבר מחברים ביציאה או כניסה.

מתי ליצור מעגל תנועה (כיכר)

ברגע שלמדנו את הדרך ליצור מעגל תנועה בצורה נכונה תמיד יהיה נכון להחליף מעגל תנועה אשר נבנה מסגמנטים רגילים של כביש במעגל תנועה מתפריט ההוספה.
הוראות השמע בעת כניסה למעגל תנועה אשר מופה באמצעות מעגל תנועה מתפריט ההוספה הרבה יותר מדויקות מאשר הוראות השמע בעת הכניסה למעגל תנועה הממופה באמצעות סגמנטים רגילים אשר יכולות לבלבל מאוד, כמו כן גם הייצוג הגיאומטרי של מעגל התנועה נראה ומרגיש הרבה יותר נכון בעת ניווט דרכו כאשר ממפים באמצעות מעגל התנועה מתפריט ההוספה.

נעילת סגמנטים ובקשות להסרת נעילה

שימו לב: פסקה זו אינה מעודכנת ואין להסתמך על הכתוב בה.

אפשרות נעילת הסגמנטים נוצרה על מנת לאפשר ״הגנה״ על סגמנטים בעלי משקל גבוה כמו כאלה המייצגים כבישים מהירים, ראשיים, בין עירוניים וכדומה ממשתמשים לא מנוסים בעריכת מפה שרוצים לערוך את המפה באיזורים שכאלה.
לעולם אל תנעלו סגמנט אלא אם אין לכם כל צל של ספק בעריכה שביצעתם בו ובכל מה שנוגע בו כגון סגמנטים של כבישים המתחברים אליו, כל דרך ניווט אפשרית דרך צמתים ומחלפים המגיעים אליו או ממנו וכדומה.
מומלץ בחום שלא לנעול סגמנטים בתוך איזורי מגורים כמו שכונות קטנות או ישובים, אין בכך צורך ולא לשם כך נוצרה אפשרות הנעילה של סגמנטים.
במקרה ונתקלתם במצב שבו אתם בטוחים לגמרי שצריך לערוך ולשנות סגמנט או מחלף אשר נעול לממפים בעלי דירוג גבוה משלכם יש לעקוב אחר ההוראות הבאות:
ישנן שתי דרכים לבקש הסרה של נעילה מסגמנט או מחלף:

  • אפשר לשלוח בצ'אט למשתמש שנעל את הסגמנט ובה לפרט את הסיבות לבקשה להסרת הנעילה, רוב עורכי המפה בעלי הדירוג הגבוה יעזרו בבעיה ויספקו הכוונה בנושא.
  • במצב שבו העורך שנעל לא עונה לכם להודעות או מסרב להיענות לבקשתכם אפשר ליצור קשר עם מנהל האיזור הרלוונטי ולידע אותו בפרטי הבקשה.

אתם נדרשים לספק מידע ספיציפי ורלוונטי כדי להסביר את הבקשה שלכם, לדוגמא לאיזה דירוג הסגמנט נעול, תיאור הבעיה ואיך הייתם רוצים לפתור אותה.
על מנת לספק את מיקום ושמו של הסגמנט או המחלף הרבה יותר פשוט לצרף פרמלינק של האיזור עם סימון הסגמנט או המחלף בו. יש לציין כמובן את הדירוג שלכם על מנת לתת לממפה שאליו אתם שולחים את הבקשה קצת רקע לגבי רמת הנסיון שלכם בעריכת המפה.

סגמנטים חדשים

מגרשי חניה

מגרשי חניה ממופים משרתים שתי מטרות:

  • זה נותן ל - Waze את האפשרות לספק ניווט שלם מדלת לדלת או בתוך החניון בין נקודות עניין שונות בו.
  • במידת הצורך חברת Waze תוכל לחשב ניווט דרך חניון אשר מקצר את זמן הנסיעה.

מעגלי תנועה

  • אפשר לייצר מעגל תנועה נכון, כלומר כזה שנוצר מתפריט ההוספה ולא ע״י עיצוב סגמנטים רגילים לכדי צורת הכיכר שאותה רוצים לייצג אך ורק באמצעות עורך המפה אשר Waze מספקת למשתמשים באתר Waze.
  • כאשר יוצרים מעגל תנועה הסגמנטים המרכיבים אותו מקבלים ערכים ראשוניים בדיוק כמו כל סגמנט חדש רגיל, כלומר יש לערוך את המידע שלהם כמו שהיינו עורכים את המידע של כביש חדש רגיל.