דיווחי משתמשים מול הדיווחים של המערכת ופקקים בצבעים שונים:
בחירת מסלולי הניווט - וחישוב ה-ETA - נעשה אך ורק על פי פקקי התנועה שהמערכת בעצמה מזהה, ואלו הכבישים שמופיעים עם צבע עליהם (color coded) על גבי הקליינט שלכם. ברשימת הדיווחים, תוכלו לראות שדיווחים אלו מופיעים עם סימן קטן של wazer לידם, לעומתם הדיווחים הידניים על פקקים לידם מופיע סימן קטן של בן אדם. בנוסף, לדיווחי המערכת אין שדה של 'דווח על ידי: <שם משתמש>'. הצבעים של הכבישים, המסמנים את חומרת הפקק, נקבעים לפי היחס שבין מהירות הנסיעה הממוצעת כרגע, לבין מהירות הנסיעה הרגילה של אותו כביש (לפי סוג הכביש), עם שקלולים סטטיסטיים נוספים שלא נכנס אליהם כרגע.
הדיווחים של כל משתמש אמנם לא נכנסים לחישוב של מסלולי הנסיעה, אך יש להם חשיבות רבה! על מנת שהמערכת תקבע שאכן יש פקק, היא צריכה לעבור רף מסוים של 'סימנים' לכך שאכן יש פקק. דיווח של פקק על ידי משתמש נותן סימן ומקרב את המערכת לעבר הרף לקראת קביעת הפקק. בפועל, אם אין פקק ורק שולחים דיווחים ידניים של פקק, המערכת לא תיצור פקק (דיווחים לבדם לא יכולים לגרום למערכת לעבור את הרף), אך שילוב של דיווחים ידניים ונסיעה איטית בהחלט עוזרים למערכת להבין שיש פקק מהר יותר. בנוסף, שליחת דיווח הפקק עוזרת לנהגים אחרים ללמוד על המצב עוד לפני שהמערכת יצרה את הפקק וחישבה את המסלולים מחדש, בהתאם לפקק החדש שנוסף.
שאילתת הפקק - אותה שאלה שעולה בסגנון 'האם אתה תקוע בפקק?' - נועדה לעודד ולהקל על נהגים לשלוח דיווח ידני של פקק. אחת שנשלח, הדיווח הזה זהה לדיווח רגיל של פקק, ומסייע למערכת להבין שיש פקק מהר יותר (אבל אין לו משקל רב יותר מדיווח רגיל).