סגירות זמן אמת: הבדלים בין גרסאות בדף גרסאות קודמות

מאין תקציר עריכה
שורה 19: שורה 19:
<br/>
<br/>
להלן מספר הבדלים שלא צויינו בטבלה:
להלן מספר הבדלים שלא צויינו בטבלה:
* קיימת אי בהירות לגבי תכונה ייחודית רק לסגירת זמן אמת - האם היא משתנה בין מצב סגור לפתוח על פי מצב התנועה דרך המקטע הסגור. מצד אחד כנראה הכוונה היא שזה יקרה, אך מצד שני העובדות בשטח הן שזה לא קורה.
* קיימת אי בהירות לגבי תכונה ייחודית רק לסגירת זמן אמת - האם היא משתנה בין מצב סגור לפתוח על פי מצב התנועה דרך המקטע הסגור. מצד אחד הכוונה היא שזה יקרה, אך מצד שני העובדות בשטח הן שזה לא קורה.
* לעיתים ניתן לחסום סגמנט בפעולה בודדת, כאשר החלופה היא לחסום מספר פניות שקיימות לתוך הסגמנט הזה ממספר סגמנטים המתחברים לצומת, שזה מצריך מספר פעולות (כלומר יש הבדל במספר הפעולות הנדרש לצורך החסימה).
* לעיתים ניתן לחסום סגמנט בפעולה בודדת, כאשר החלופה היא לחסום מספר פניות שקיימות לתוך הסגמנט הזה ממספר סגמנטים המתחברים לצומת, שזה מצריך מספר פעולות (כלומר יש הבדל במספר הפעולות הנדרש לצורך החסימה).
* לעיתים חסימה של פניה אין לה חלופה על ידי חסימת סגמנט (כאשר הסגמנט אינו חסום אלא רק פניה מרחוב מסויים לתוכו ומותר מרחובות אחרים המתחברים לצומת).
* לעיתים חסימה של פניה אין לה חלופה על ידי חסימת סגמנט (כאשר הסגמנט אינו חסום אלא רק פניה מרחוב מסויים לתוכו ומותר מרחובות אחרים המתחברים לצומת).

גרסה מ־18:40, 21 באפריל 2015

 שימו לב - דף זה נמצא בעריכה וחלק מהתוכן בו אינו מעודכן.

דרכים במפה לעיתים צריכות להחסם מסיבות שונות כגון קיום ארוע גדול או חסימות חירום עקב תאונה או פגעי טבע. דף זה דן בטיפול בחסימות זמן אמת, אשר משפיעות מיידית על הניווט במקום גם בהחלתן וגם בהסרתן.

בקרת זרימת התנועה

שיטות בקרה

קיימות מספר שיטות למניעת הניווט בדרכים מסויימות. השיטה שבה משתמשים תלויה בסיבה שהתנועה צריכה להיפסק בדרך הנדונה. להלן סקירה קצרה של השיטות הקיימות לבקרה של זרימת התנועה בדרך מסויימת. לפירוט כל אחת מהשיטות, יש לפנות לפי הקישור אל הדף המתאים בוויקי.

  • חסימות זמן אמת (דף זה) — יש להשתמש כאשר הדרך לא ניתנת למעבר כלי רכב באופן זמני (לא קבוע), אך לא נדרש עדכון אחר (כולל הגבלות על פניות). חסימות אלה מוצגות באפליקציה ובמפה החיה עם סימני אזהרה ופסים אדומים ולבנים על המקטע על מנת להתריע בפני המשתמשים בדרך החסומה בזמן אמת (אין צורך בהמתנה לבניית מפה), ומונעים ניווט בדרך הזו בתקופת החסימה. עקב הבטיחות שלה (הגנת המפה), והניראות שלה (באפליקציה ובמפה החיה), שיטה זו היא השיטה המועדפת לסגירת דרך.

חסימות זמן אמת יכולות להיות מופעלות במספר שיטות, כפי שמפורט בהמשך דף זה:

  • הוספת חסימה בעורך המפה
  • שליחת טופס אירוע תנועה (Major Traffic Event)
  • דווח חסימה באפליקציה במעבר ליד החסימה
  • הגבלות חלקיות (ידועות גם כהגבלות זמניות או הגבלות מתוזמנות) - בשימוש כאשר פניות או דרכים מוגבלות במעבר בזמנים מסויימים ביום, ימים מסויימים בשבוע, לפי סוגי רכב, וכו'. שיטה זו יכולה להגביל לתקופה מסויימת אך אין להשתמש בה כתחליף לארועי תנועה גדולים (Mega Traffic Events), או לחסימות זמן אמת.
  • סוגי דרכים מספר סוגי דרכים (כביש פרטי, מגרש חניה, דרך עפר) ימנעו ניווט דרכם באופן אוטומטי, וצריך להשתמש בהם על פי התאמה לסוג הדרך בשטח במצבים קבועים. גם סוגי דרך בלתי עבירים לרכב (שביל הליכה, טיילת, מדרגות וכו') צריכים לשמש רק בהתאם למה שמצוי בשטח ועל פי ההגדרות של סוגי דרכים.
  • ניתוק מקטעים — צריך לנתק דרכים רק כאשר הדרך לא מתוכננת להתחבר בחזרה, או כאשר חלק מהדרך הוסר באופן קבוע בשטח. כאשר דרך מנותקת משני הצדדים, לא ניתן לנווט דרכה, וכל המידע הסטטיסטי שנאסף לגביה נאבד. רק עורך בכיר רשאי לבצע ניתוק כזה. בעבר שיטה זו שימשה בסגירה לצורך עבודות בדרך, אך כיום צריך להשתמש בסגירות זמן אמת.

השוואה בין השיטות

להלן השוואה בין השיטות של חסימת זמן אמת, הכנסת מגבלה חלקית לפי זמן על סגמנט ועל פניות.


להלן מספר הבדלים שלא צויינו בטבלה:

  • קיימת אי בהירות לגבי תכונה ייחודית רק לסגירת זמן אמת - האם היא משתנה בין מצב סגור לפתוח על פי מצב התנועה דרך המקטע הסגור. מצד אחד הכוונה היא שזה יקרה, אך מצד שני העובדות בשטח הן שזה לא קורה.
  • לעיתים ניתן לחסום סגמנט בפעולה בודדת, כאשר החלופה היא לחסום מספר פניות שקיימות לתוך הסגמנט הזה ממספר סגמנטים המתחברים לצומת, שזה מצריך מספר פעולות (כלומר יש הבדל במספר הפעולות הנדרש לצורך החסימה).
  • לעיתים חסימה של פניה אין לה חלופה על ידי חסימת סגמנט (כאשר הסגמנט אינו חסום אלא רק פניה מרחוב מסויים לתוכו ומותר מרחובות אחרים המתחברים לצומת).


כאשר מקטע או פניה חסומים באופן קבוע בשעות מסויימות או בימים מסויימים או לפי סוג רכב (כיום עדיין לא פעיל), יש להשתמש בהכנסת מגבלה על המקטע או על הפניה. ראה הגבלות חלקיות.
יש לשים לב לא להכניס כפילות בהכנסת חסימת זמן אמת וגם הגבלות חלקיות.

חסימות זמן אמת

זו השיטה העדיפה לחסימה זמנית של דרכים עקב הבטיחות והנראות למשתמשים.
כנזכר לעיל, חסימות זמן אמת יכולות להיות מופעלות במספר שיטות:

  • הוספת חסימה בעורך המפה
  • שליחת טופס אירוע תנועה (Major Traffic Event)
  • דווח חסימה באפליקציה במעבר ליד החסימה

כאשר חסימה נגרמת כתוצאה מארוע אשר משפיע על מספר אנשים גדול (כגון חסימת כביש ראשי, מרתון בעיר, אסון טבע), יש לשלוח טופס ארוע תנועה (Major Traffic Event).

בטיחות ונראות

שיטת חסימה זו בטוחה יותר לבקרת זרימת התנועה מהסיבות הבאות:

  • היא מאפשרת לעורכים למנוע זמנית מעבר דרך מקטעים ספציפיים, בלי צורך לשנות או לקלקל את המקטעים הללו (סוג דרך, צמתים, הוראות פניה).
  • ההיסטוריה של המקטע נשמרת.
  • כאשר חסימת זמן אמת מוסרת, הניווט דרך המקטע מתחדש מיידית בלי צורך להמתין לבניית מפה.
  • דרך הסגורה באמצעות חסימת זמן אמת מנוטרת באופן רציף לצורך זיהוי תנועה זורמת. אם מתגלה תנועה מעל סף מסויים דרך המקטע החסום, החסימה מוסרת זמנית עד שמתגלה שהתנועה נפסקת. לכן, אם קורה ומוכנסת חסימת זמן אמת על סגמנט פתוח, זה ישפיע רק במשך מספר דקות עד שתתגלה הבעיה והחסימה תוסר. הערה: תכונה זו של חסימת זמן אמת לא פועלת באופן תקין בעת כתיבת שורות אלה.
  • חסימות זמן אמת נראות בצורה בולטת במפה החיה, באפליקציה, ובעורך.

השוואת חסימות זמן אמת והגבלות חלקיות

ראה #השוואה בין השיטות.

שם משתמש אשר הכניס חסימה


הכנסת חסימת זמן אמת לא מעדכנת את שם העורך האחרון של המקטע כפי שרואים בלוח העריכה הצידי בעת סימון המקטע בעורך המפה, אך ניתן לראות מי הכניס את החסימה על ידי לחיצה על סימן החסימה במפה החיה או באפליקציה או בעורך המפה.

צמתים ותנועה חוצה

כאשר מכניסים חסימת זמן אמת יש לשקול האם התנועה החוצה את הדרך החסומה צריכה גם היא להחסם (לדוגמא אם נחפרה תעלה לאורך רחוב חסום).

  • אם יש צורך לחסום גם את התנועה החוצה את הדרך החסומה, צריך לחסום אחד מתוך המקטעים החוצים (מאחד הצדדים של הדרך החסומה) עבור כל דרך חוצה (איור 1).
    • צריך לחסום רק מקטע בכיוון היוצא מהדרך החסומה (איור 2).
    • כאשר חוסמים מקטע דו כיווני החוצה את הדרך החסומה, יש לחסום רק את המקטע הקצר יותר מתוך השניים משני צידי הדרך החסומה (איור 3).
      • כאשר חוסמים מקטע דו כיווני, יש לחסום רק את הכיוון היוצא החוצה מהדרך החסומה.

לחץ על האיורים כדי לראותם בגודל מלא.
1. 2. 3.